Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βαρουφάκης: Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην συμφωνήσουμε στο Eurogroup

Βαρουφάκης: Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην συμφωνήσουμε στο Eurogroup

Το Eurogroup του Σαββάτου θα προσπαθήσει να καταλήξει σε μία συμφωνία η οποία θα περιλαμβάνει χρέος και χρηματοδότηση, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Όπως παραδέχτηκε, τα μέτρα που προτείνονται είναι υφεσιακά, η λιτότητα όμως στρέφεται προς τους έχοντες.

Το Eurogroup του Σαββάτου θα προσπαθήσει να καταλήξει σε μία συμφωνία η οποία θα περιλαμβάνει χρέος και χρηματοδότηση, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε δηλώσεις του στον ANT1.

O κ. Βαρουφάκης αναγνώρισε ότι αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε σημείο σύγκλισης με τους εταίρους, ωστόσο είπε επανειλημμένως ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην συμφωνήσουμε Eurogroup.

Πρέπει να είμαστε πάντα αισιόδοξοι, πρέπει να μπούμε στο Eurogroup με καλή πίστη και να αποφύγουμε ένα αποτέλεσμα που θα καταδικάσει όλους μας. Έχουμε καθήκον να βρούμε λύση, τόνισε.

Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι προκειμένου να υπάρξει συμφωνία τα μέτρα που προτείνονται είναι υφεσιακά, τόνισε όμως ότι η κυβέρνηση το έπραξε στρέφοντας τη λιτότητα προς τους έχοντες.

Ο ίδιος εξέφρασε την απορία γιατί οι εταίροι μας άφησαν για το τέλος το κρίσιμο θέμα της χρηματοδότησης, χαρακτηρίζοντας το γεγονός ανεξήγητο.

Τόνισε δε ότι το πακέτο που μας παρουσιάζουν θα το υπογράφαμε εάν έδινε μία προοπτική εξόδου από την κρίση. Εντούτοις -συμπλήρωσε- είναι ένα πακέτο που καταδικάζει την Ελλάδα σε άλλους 4-5 μήνες συνεχούς διαπραγμάτευσης,

Για το κλίμα στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι «κάποια στιγμή θα μιλήσουμε για αυτά που γίνονται στο Eurogroup».

Επανέλαβε δε ότι στην τελευταία συνεδρίαση 5-6 χώρες είπαν ότι το πακέτο των Θεσμών παραείναι ελαστικό, απέχει πολύ από το μνημόνιο και δεν μπορούν να το περάσουν από τα κοινοβούλιά τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024