Θετικό ήταν το ξεκίνημα των Ελλήνων αθλητών/τριών στα αγωνίσματα κολύμβησης των Ευρωπαϊκών Αγώνων του Μπακού, που αποτελούν ταυτόχρονα και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων.

Ο Δημήτρης Δημητρίου προκρίθηκε στον απογευματινό τελικό των 400μ. ελεύθερο, καθώς στους πρωινούς προκριματικούς κατετάγη πέμπτος με επίδοση 3:55.15 και πλέον θα επιδιώξει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, αλλά και έναν ακόμη καλύτερο χρόνο (3:54.35 είναι το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων από τον περασμένο Φεβρουάριο).

Παράλληλα, άλλοι τρεις Έλληνες κολυμβητές εξασφάλισαν την παρουσία τους στους απογευματινούς ημιτελικούς των αγωνισμάτων τους.

Ο Νίκος Σοφιανίδης πέρασε ως όγδοος από τα προκριματικά των 100μ. ύπτιο με 56.29 και θα διεκδικήσει εισιτήριο για τον τελικό, καθώς έχει τη δυνατότητα να «κατεβάσει» το χρόνο του.

Ο Κώστας Μερετσόλιας κατετάγη δέκατος στα 200μ. πρόσθιο με 2:17.06 και προκρίθηκε στους ημιτελικούς, όπως και η Ιωάννα Σαχά, η οποία πήρε την ένατη θέση στα 200μ. ύπτιο με 2:18.66.

Αντίθετα, στα 50μ. πρόσθιο η Ελένη Κοντογεώργου κατετάγη 30η με 34.23 και αποκλείστηκε, κάτι αναμενόμενο, αφού δεν ειδικεύεται στο συγκεκριμένο αγώνισμα

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ