
Σακελλαρίδης: Συμφωνία για αναπροσαρμογή βαρών στην κοινωνία
Στόχος των προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης, αν και έχουν απόσταση από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια συμφωνία αναπροσαρμογής των βαρών στην ελληνική κοινωνία, σημείωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστειλε μήνυμα προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να παραμείνει στη θέση της εάν κατά την ψηφοφορία του πακέτου των μέτρων χάσει τη δεδηλωμένη των κομμάτων που τη στηρίζουν.
Στόχος των προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης, αν και έχουν απόσταση από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια συμφωνία αναπροσαρμογής των βαρών στην ελληνική κοινωνία, σημείωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστειλε μήνυμα προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να παραμείνει στη θέση της εάν κατά την ψηφοφορία του πακέτου των μέτρων χάσει τη δεδηλωμένη των κομμάτων που τη στηρίζουν.
«Το επόμενο διάστημα και αφού υπάρξει συμφωνία, θα ενημερωθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. Ο καθένας θα αναλογιστεί τις ευθύνες του. Προφανώς χωρίς την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και τη δεδηλωμένη, δεν περνάει» τόνισε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «δεν θα φτάσουμε στο σημείο» να μην συγκεντρωθούν οι απαραίτητοι ψήφοι από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης.
Στην περίπτωση που η κυβέρνηση χάσει τη δεδηλωμένη από τα κόμματα που τη στηρίζουν, «η μόνη επιλογή, θα ήταν η προσφυγή στις κάλπες και στο λαό» τόνισε.
Ο ίδιος εξέφρασε την κατανόησή του για τις αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο τους κάλεσε να αναλογιστούν ότι η συμφωνία στοχεύει στην αναπροσαρμογή των βαρών στην ελληνική κοινωνία, καθώς και «την κρισιμότητα των στιγμών και την κρισιμότητα του εγχειρήματος».
Για το χρόνο και τον τρόπο που θα φτάσει η συμφωνία στη Βουλή, απάντησε ότι «δεν γνωρίζει» για κανένα από τα δύο, ωστόσο σημείωσε ότι το χρονικό περιθώριο για την ψήφιση της συμφωνίας είναι η 30η Ιουνίου.
Αναφερόμενος στον ΦΠΑ στα νησιά, θέμα για το οποίο έχει εκφράσει την κάθετη διαφωνία του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π,Καμμένος, ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα της νησιωτικότητας και εκτίμησε ότι υπάρχουν βάσιμες ελπίδες να έχουμε θετικό αποτέλεσμα σε σχέση με την εξαίρεση των νησιών.
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του χρέους, παρατήρησε ότι έχει τεθεί και θα συζητηθεί το συντομότερο δυνατόν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άρης: Επίσημα παίκτης του Τζερεμάια Ρόμπινσον-Ερλ
- Ηράκλειο: Προφυλακιστέος ο 27χρονος Γερμανός για την άγρια επίθεση στην πρώην σύντροφό του
- Φωτιά στο Μακρυχώρι Λάρισας – Δέκα πυροσβέστες στο σημείο
- Τσίπρας σε πρέσβεις Β. και Ν. Αμερικής: Σεβασμός στον Χάρτη του ΟΗΕ και επιστροφή στη διπλωματία από όλους
- Marfin: Σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονική εμπρηστική επίθεση
- Ανησυχία με Γιαμάλ στην Ισπανία: Δεν προπονήθηκε την Πέμπτη (vid)