Κλειστές οι πόρτες των νοσοκομείων στους ανασφάλιστους καταγγέλλουν οι γιατροί
Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στο υπουργείο Υγείας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «κλειστές παραμένουν οι πόρτες των Δημόσιων νοσοκομείων, για τους ανασφάλιστους πολίτες, παρά τις πανηγυρικές ανακοινώσεις της πολιτικής ηγεσίας, για την υποτιθέμενη κάλυψη της περίθαλψης αυτών των ασθενών».
Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στο υπουργείο Υγείας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «κλειστές παραμένουν οι πόρτες των Δημόσιων νοσοκομείων, για τους ανασφάλιστους πολίτες, παρά τις πανηγυρικές ανακοινώσεις της πολιτικής ηγεσίας, για την υποτιθέμενη κάλυψη της περίθαλψης αυτών των ασθενών».
Ο ΙΣΑ ζητά την παρέμβαση του υπουργείου ώστε να σταματήσει ο εμπαιγμός αυτών των ασθενών, αφού σύμφωνα με τους εθελοντές γιατρούς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του συλλόγου, «το τελευταίο χρονικό διάστημα, όχι μόνο δεν ξεκίνησε η κάλυψη της περίθαλψης των ανασφάλιστων, όπως ανακοινώθηκε από τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εργασίας, αλλά η κατάσταση έχει χειροτερεύσει δραματικά και ακόμα και νοσοκομεία που μέχρι πρόσφατα, εξυπηρετούσαν τους ασθενείς του Ιατρείου, πλέον έκλεισαν τις πόρτες τους στους ανασφάλιστους, όπως για παράδειγμα το νοσοκομείο Σισμανόγλειο» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι, ασθενείς με σοβαρά προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους, όπως οι καρδιοπαθείς που πρέπει να υποβληθούν άμεσα σε στεφανιογραφία, δεν γίνονται δεκτοί από τα δημόσια νοσοκομεία, παρά το γεγονός ότι υπάρχει κίνδυνος για την υγεία τους. Ο ΙΣΑ αναφέρει στην επιστολή προς τον υπουργό Υγείας ως παράδειγμα το Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».
«Ζητάμε να μας απαντήσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, για ποιο λόγο όχι μόνο δεν εφαρμόζονται όσα ανακοίνωσε για την κάλυψη της περίθαλψης των ανασφάλιστων, αλλά η κατάσταση έχει επιδεινωθεί, οι πόρτες των Δημόσιων νοσοκομείων έχουν κλείσει περαιτέρω και η περίθαλψη των ανασφάλιστων παραμένει στον αέρα, μια κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία και τη ζωή των ασθενών» καταλήγει η επιστολή.
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Θεσσαλονίκη: Σε 30χρονο ανήκει η σορός που εντοπίστηκε μετά τη φωτιά σε Ι.Χ. στο Ωραιόκαστρο
- Πώς είναι να μεγαλώνεις στο πιο διάσημο εστιατόριο του Χόλιγουντ δίπλα στον Μπαράκ Ομπάμα και τον Μπραντ Πιτ
- Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό και στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά
- Κουτλουάι: «Δεν κατάλαβα γιατί ο Όσμαν πήγε στον ΠΑΟΚ» (vid)
- Στο Κρεμλίνο η ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας – Στο επίκεντρο η Ουκρανία και η στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών
- Κούβα: Ιστιοφόρο ισπανικής ΜΚΟ έφτασε με ανθρωπιστική βοήθεια
- Μπορεί η AI να «εφεύρει» ένα σπάνιο πουλί;
- Κυψέλη: Θρίλερ με τη σορό που βρέθηκε σε βαλίτσα – Τι εξετάζουν οι Αρχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442