Κλειστές οι πόρτες των νοσοκομείων στους ανασφάλιστους καταγγέλλουν οι γιατροί
Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στο υπουργείο Υγείας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «κλειστές παραμένουν οι πόρτες των Δημόσιων νοσοκομείων, για τους ανασφάλιστους πολίτες, παρά τις πανηγυρικές ανακοινώσεις της πολιτικής ηγεσίας, για την υποτιθέμενη κάλυψη της περίθαλψης αυτών των ασθενών».
Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στο υπουργείο Υγείας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «κλειστές παραμένουν οι πόρτες των Δημόσιων νοσοκομείων, για τους ανασφάλιστους πολίτες, παρά τις πανηγυρικές ανακοινώσεις της πολιτικής ηγεσίας, για την υποτιθέμενη κάλυψη της περίθαλψης αυτών των ασθενών».
Ο ΙΣΑ ζητά την παρέμβαση του υπουργείου ώστε να σταματήσει ο εμπαιγμός αυτών των ασθενών, αφού σύμφωνα με τους εθελοντές γιατρούς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του συλλόγου, «το τελευταίο χρονικό διάστημα, όχι μόνο δεν ξεκίνησε η κάλυψη της περίθαλψης των ανασφάλιστων, όπως ανακοινώθηκε από τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εργασίας, αλλά η κατάσταση έχει χειροτερεύσει δραματικά και ακόμα και νοσοκομεία που μέχρι πρόσφατα, εξυπηρετούσαν τους ασθενείς του Ιατρείου, πλέον έκλεισαν τις πόρτες τους στους ανασφάλιστους, όπως για παράδειγμα το νοσοκομείο Σισμανόγλειο» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι, ασθενείς με σοβαρά προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους, όπως οι καρδιοπαθείς που πρέπει να υποβληθούν άμεσα σε στεφανιογραφία, δεν γίνονται δεκτοί από τα δημόσια νοσοκομεία, παρά το γεγονός ότι υπάρχει κίνδυνος για την υγεία τους. Ο ΙΣΑ αναφέρει στην επιστολή προς τον υπουργό Υγείας ως παράδειγμα το Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».
«Ζητάμε να μας απαντήσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, για ποιο λόγο όχι μόνο δεν εφαρμόζονται όσα ανακοίνωσε για την κάλυψη της περίθαλψης των ανασφάλιστων, αλλά η κατάσταση έχει επιδεινωθεί, οι πόρτες των Δημόσιων νοσοκομείων έχουν κλείσει περαιτέρω και η περίθαλψη των ανασφάλιστων παραμένει στον αέρα, μια κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία και τη ζωή των ασθενών» καταλήγει η επιστολή.
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Κύπρος: εξακολουθώ να μην ξεχνώ
- Θεσσαλονίκη: Απολογείται σήμερα ο 25χρονος κατηγορούμενος για τη φονική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα
- Το Μαξίμου κάνει γαργάρα τις υποκλοπές και πανηγυρίζει που έχει μόνο 4 υπόδικους βουλευτές…
- Ισπανία – Αργεντινή: Δίκαιο και άδικο…
- «Η πιο υπέροχη χειρότερη του κόσμου» έρχεται για 2η χρονιά στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης
- ΟΟΣΑ: Πόσο αυξήθηκαν οι πραγματικοί μισθοί στην Ελλάδα – Ανεπούλωτες οι πληγές της κρίσης
- Δακτύλιος: Πότε παύει να ισχύει στο κέντρο της Αθήνας για το καλοκαίρι
- Υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές τη Δευτέρα σε 15 περιοχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442