
Μείωση 1,8% στις τιμές των οικοδομικών υλικών το Μάιο
Πτωτικά κινήθηκαν και το Μάιο οι τιμές των οικοδομικών υλικών, πιεζόμενες από την υποχώρηση της οικοδομικής δραστηριότητας.Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή ο γενικός δείκτης τιμών υλικών κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών του Μαΐου 2015 σημείωσε μείωση 1,8% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2014, έναντι πτώσης 2,7%, που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών του 2014 προς το 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία της ελληνικής στατιστικής αρχής.
Πτωτικά κινήθηκαν και το Μάιο οι τιμές των οικοδομικών υλικών, πιεζόμενες από την υποχώρηση της οικοδομικής δραστηριότητας.
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή ο γενικός δείκτης τιμών υλικών κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών του Μαΐου 2015 σημείωσε μείωση 1,8% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2014, έναντι πτώσης 2,7%, που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών του 2014 προς το 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία της ελληνικής στατιστικής αρχής.
Σε σύγκριση με το δείκτη του Απριλίου 2015, ο γενικός δείκτης τον Μάιο υποχώρησε οριακά κατά 0,1%, εμφανίζοντας ανάλογη μείωση με αυτήν κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του 2014.
Τέλος, ο μέσος δείκτης του δωδεκάμηνου Ιουνίου 2014 – Μαΐου 2015, σε σύγκριση προς τον ίδιο δείκτη του δωδεκάμηνου Ιουνίου 2013 – Μαΐου 2014, κατέγραψε μείωση 2,4%, έναντι υποχώρησης 2,2% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκάμηνων.
Όπως καταγράφηκε από την ΕΛΣΤΑΤ, μειώσεις τιμών σημειώθηκαν σε πετρέλαιο κίνησης- Diesel (8%), γυψοσανίδες (5,5%), παράθυρα (5%), κιγκλιδώµατα αλουµινίου (5%), κιγκλιδώµατα σιδερένια (3,7%), κυκλοφορητές (3,7%), σωλήνες χαλκού (3,6%), σίδηρο οπλισµού (3,2%), υαλοπίνακες ενεργειακούς (3,2%), πόρτες ασφαλείας (3,1%), ασβέστης (3%), πόρτες εσωτερικές (2,5%), ξυλεία οικοδοµών (2,5%), λεκάνες µε καζανάκι W.C. (2,4%), εντοιχισµένα ντουλάπια (2,4%), παρκέτα (2,4%), αντλίες θερµότητας (2,2%) και λέβητες (2,2%). Στον αντίποδα, ανατιμήσεις υπήρξαν σε τούβλα (3,8%), ηλεκτρική ενέργεια (2%), αγωγούς χάλκινους (1,8%) και ενισχυτικά κονιαµάτων και έτοιµου σκυροδέµατος (1%).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 10 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Πυρά της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – «Για μια ακόμα μια φορά αποκλίνουμε από την Ευρώπη»
- Το Μεξικό θα υποβάλει μηνυτήριες αναφορές στις ΗΠΑ για θανάτους πολιτών του που σκοτώθηκαν από την ICE
- Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τη Γαλλία: Ο Μπόνο απέκρουσε πέναλτι του Εμπαπέ (vid)
- Χάαλαντ: «Αν δείτε τι συμβαίνει στη Νορβηγία, θα καταλάβετε ότι δεν είναι η συνηθισμένη εικόνα της χώρας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442