Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Γερμανία αφήνει ελεύθερο τον δημοσιογράφο του Al Jazeera

Η Γερμανία αφήνει ελεύθερο τον δημοσιογράφο του Al Jazeera

Ελεύθερο άφησαν οι γερμανικές Αρχές τον δημοσιογράφο του Al Jazeera Αχμεντ Μανσούρ, μετέδωσε τη Δευτέρα το αραβικό δορυφορικό δίκτυο. Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών  είχε νωρίτερα καταστήσει σαφείς τις προθέσεις της χώρας του τονίζοντας ότι η Γερμανία δεν θα εκδώσει κανέναν που ενδέχεται να καταδικαστεί σε θάνατο σε άλλη χώρα.

Ελεύθερο άφησαν οι γερμανικές Αρχές τον δημοσιογράφο του Al Jazeera Αχμεντ Μανσούρ, μετέδωσε τη Δευτέρα το αραβικό δορυφορικό δίκτυο. Η Μανσούρ είχε συλληφθεί το Σάββατο στο Βερολίνο κατόπιν σχετικού αιτήματος της Αιγύπτου. Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών ωστόσο είχε νωρίτερα καταστήσει σαφείς τις προθέσεις της χώρας του τονίζοντας ότι η Γερμανία δεν θα εκδώσει κανέναν που ενδέχεται να καταδικαστεί σε θάνατο σε άλλη χώρα.

«Δεν πιστεύω ότι μπορεί κάποιος να το πει αυτό με μεγαλύτερη σαφήνεια: Βεβαίως και κανείς που κινδυνεύει να καταδικαστεί σε θάνατο στο εξωτερικό δεν θα εκδοθεί από την Γερμανία», δήλωσε ο Μάρτιν Σέφερ σε συνέντευξη Τύπου.

Στο ίδιος μήκος κύματος, νωρίτερα, ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη είχε καλέσει τη Γερμανία να απελευθερώσει αμέσως τον δημοσιογράφο. «Η κράτηση δημοσιογράφων είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο για να επιβληθεί σιωπή στα μέσα ενημέρωσης» που επικρίνουν τις Αρχές, σχολίασε η εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ για την ελευθεροτυπία Ντούνια Μιγιάτοβιτς.

Ο Μανσούρ, ο οποίος από το Κάιρο θεωρείται φίλα προσκείμενος στη Μουσουλμανική Αδελφότητα, έχει καταδικαστεί ερήμην στην Αίγυπτο σε ποινή κάθειρξης 15 ετών με την κατηγορία ότι υπέβαλε σε βασανιστήρια έναν δικηγόρο στην Πλατεία Ταχρίρ, το 2011.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, οι γερμανικές εισαγγελικές Αρχές αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερο τον Μανσούρ χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Η περίπτωση του Μανσούρ θεωρείται η πιο πρόσφατη από μια σειρά υποθέσεων δημοσιογράφων του Al Jazeera που διώκονται από τις αιγυπτιακές Αρχές.

Το Κάιρο κατηγορεί το ενημερωτικό δίκτυο ότι είναι το φερέφωνο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, του υποστηριζόμενου από το Κατάρ ισλαμικού κινήματος, το οποίο χαρακτηρίζει τρομοκρατικό και απομάκρυνε πραξικοπηματικά από την εξουσία ο νυν πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντελ Φάταχ αλ Σίσι το 2013, όταν ήταν αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024