Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιστολή Καρπάλου σε Κοντονή για υποβάθμιση των αγώνων στο Μπακού

Επιστολή Καρπάλου σε Κοντονή για υποβάθμιση των αγώνων στο Μπακού

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με επιστολή του Προέδρου της Σπύρου Καπράλου στον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, ζητά να επανεξεταστεί η θέση της Πολιτείας σχετικά με την απόφαση της ΓΓΑ ότι οι 1οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες «Μπακού 2015» δεν περιλαμβάνονται στις ρυθμίσεις του αθλητικού νόμου άρα δεν προκύπτουν προνόμια και ευεργετήματα για τους συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με επιστολή του Προέδρου της Σπύρου Καπράλου στον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, ζητά να επανεξεταστεί η θέση της Πολιτείας σχετικά με την απόφαση της ΓΓΑ ότι οι 1οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες «Μπακού 2015» δεν περιλαμβάνονται στις ρυθμίσεις του
αθλητικού νόμου άρα δεν προκύπτουν προνόμια και ευεργετήματα για τους
συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες.

Οι συγκεκριμένοι αγώνες βρίσκονται σε εξέλιξη στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν και στους οποίους η Ελλάδα συμμετέχει με αποστολή 137 αθλητών και αθλητριών με συγκομιδή έως τώρα έξι μεταλλίων.

Αναλυτικά η επιστολή του κυρίου Καπράλου:

Με μεγάλη έκπληξη και μέσω του Αρχηγείου της Ελληνικής Αποστολής στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες έλαβα σήμερα εδώ στο Μπακού το Α.Π.: ΥΠΠΟΠΑΙΘ /ΓΔΥΑ/ΔΑΑ/152358/7544/3788/8.6.2015 έγγραφο της υπηρεσίας σας με θέμα «1οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες Μπακού 2015», με το οποίο μας ενημερώνετε ότι «οι εν λόγω Αγώνες δεν συμπεριλαμβάνονται στις ρυθμίσεις του Αθλητικού νόμου και ειδικότερα στις αγωνιστικές διακρίσεις όπως αυτές προβλέπονται από την παρ. 2 του άρθρου 34 όπως ισχύει σήμερα και ως εκ τούτου, δεν προκύπτουν ευεργετήματα και προνόμια για τους συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες».

Η παραπάνω άποψη αποτελεί μια στενή γραμματική ερμηνεία του αθλητικού νόμου και ειδικά του εδαφίου γ’ της προαναφερόμενης παραγράφου, με βάση την ονοματολογία των αγώνων, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της την αθλητική πραγματικότητα σχετικά με τη διοργάνωση αυτή, η οποία ποικίλλει από άθλημα σε άθλημα.
Επιπλέον, η ερμηνεία αυτή αδικεί τα μέγιστα ορισμένα αθλήματα που ενέταξαν αυτούσια τα Ευρωπαϊκά τους πρωταθλήματα στη διοργάνωση αυτή.

Φρονούμε λοιπόν ότι η κατάσταση αυτή θα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί εγκαίρως σε συνεννόηση μεταξύ των υπηρεσιών μας, ώστε να μην λαμβάναμε το σχετικό έγγραφο μόλις μία μέρα μετά την κατάκτηση του πρώτου μεταλλίου της Ελλάδας στο νέο αυτό θεσμό, που και εσείς είχατε την ευκαιρία να ζήσετε από κοντά και να θαυμάσετε τόσο το μεγαλείο των αγώνων, όσο και την προσπάθεια και την αγωνία των αθλητών μας για διάκριση και, που στην ουσία, η τόσο σημαντική και πολύτιμη παρουσία σας ακυρώθηκε στην πράξη με το έγγραφο αυτό.
Ως πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής των αγώνων αυτών, ως πρόεδρος της αρχής που εκπροσωπεί και εκφράζει το Ολυμπιακό Κίνημα στη χώρα μας, αλλά και ως άνθρωπος που είχε την τιμή να εκπροσωπήσει τη χώρα ως αθλητής σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες, σας εκφράζω τη λύπη μου και σας καλώ να επανεξετάσουμε τη θέση αυτή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024