Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η κωμωδία «Ράφτης Κυριών» έρχεται στο Αθηνά

Η κωμωδία «Ράφτης Κυριών» έρχεται στο Αθηνά

Μπορεί ο «Ράφτης Κυριών» του μετρ της φάρσας, Ζορζ Φεϊντό, να γράφτηκε το 1889 και να διέπρεψε στην εποχή της Μπελ Επόκ αλλά δεν παύει στο κάθε ανέβασμά του να διασκεδάζει με τις ίντριγκες και τις ανατροπές και το χιούμορ μέχρι και σήμερα. Το έργο σατιρίζει τη σεμνοτυφία, την υποκρισία και τα μικροαστικά ήθη της […]

Μπορεί ο «Ράφτης Κυριών» του μετρ της φάρσας, Ζορζ Φεϊντό, να γράφτηκε το 1889 και να διέπρεψε στην εποχή της Μπελ Επόκ αλλά δεν παύει στο κάθε ανέβασμά του να διασκεδάζει με τις ίντριγκες και τις ανατροπές και το χιούμορ μέχρι και σήμερα.

Το έργο σατιρίζει τη σεμνοτυφία, την υποκρισία και τα μικροαστικά ήθη της εποχής τα οποία βέβαια δεν απέχουν και πολύ απο τη δική μας.

Η υπόθεση: Ο Ζεράρ Μουλινό, είναι γιατρός και παντρεμένος με την Υβόν. Έχει μια εξωσυζυγική σχέση με την Σουζάν νοικιάζει ένα πρώην ραφτάδικο, με σκοπό να γίνει η ερωτική τους φωλίτσα. Η Σουζάν είναι παντρεμένη με τον Ανατόλ. Ο Ανατόλ απατά την σύζυγό του με τη Ροζ, η οποία είναι γυναίκα του Φελίξ, ο οποίος είναι φίλος του Μουλινό. Η πεθερά του γιατρού, το αντιβιοτικό των νιόπαντρων ζευγαριών, κυρία Εγκρεβίλ, και η κόρη της Υβόν προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει. Ανάμεσά τους μπλέκονται ο υπηρέτης του Ζεράρ, και η πελάτισσα του ραφτάδικου η οποία επιμένει στον Μουλινό να της πάρει μέτρα για το καινούργιο της Στο «Ράφτη Κυριών» του Φεϋντώ κυριαρχούν οι ίντριγκες, οι ανατροπές, το χιούμορ και ο ακατάπαυστος ρυθμός. Σατιρίζει τη σεμνοτυφία, την υποκρισία και τα μικροαστικά ήθη της εποχής τα οποία βέβαια δεν απέχουν και πολύ απο τη δική μας

Η παράσταση ανεβαίνει στο θερινό Θέατρο Αθηνά (Δεριγνύ 10, τηλ. 210 8237330) από την Τρίτη 6 Ιουλίου σε μετάφραση – δραματική επεξεργασία του Γιάννη Ιορδανίδη, σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια του Ιωάννη Παπλωματά, σκηνικά – κοστούμια Άννας Βήχου και φωτισμούς Γιώργου Χαρίση.

Παίζουν: Ισίδωρος Σταμούλης, Κέλλυ Ανυφαντή, Γωγώ Βογασαρη, Ιριδα Δασκαλοπούλου, Γιώργος Δάσκαλος, Μικαέλα Ζούστη, Αγγελος Θεοφίλου, Θεοδώρα Παπαϊωάννου, Σάκης Σιούτης.

Παραστάσεις: κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15
Γενική είσοδος: 12€

entertainment.in.gr

Sports in

Μπάλντοκ: Πίσω από μια επικείμενη μεταγραφή

O Παναθηναϊκός επιδιώκει να προσεγγίζει οτιδήποτε καλό υπάρχει στην αγορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024