Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
in.gr

WSJ: «Τελευταία ευκαιρία» το σχέδιο προτάσεων της Αθήνας

Ως την τελευταία ευκαιρία της Ελλάδος για να ξεκλειδώσει τη χρηματοδότηση που χρειάζεται επειγόντως εμφανίζει η Wall Street Journal το τελευταίο σχέδιο προτάσεων της Αθήνας προς τους πιστωτές, το οποίο όπως τονίζει περιλαμβάνει αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών. Όπως σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα, ενδεχόμενη αποτυχία να επιτευχθεί συμφωνία στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της Δευτέρας θα μπορούσε να βάλει την Ελλάδα στο δρόμο προς την πτώχευση και την έξοδο από το ευρώ.

Ως την τελευταία ευκαιρία της Ελλάδος για να ξεκλειδώσει τη χρηματοδότηση που χρειάζεται επειγόντως εμφανίζει η Wall Street Journal το τελευταίο σχέδιο προτάσεων της Αθήνας προς τους πιστωτές, το οποίο όπως τονίζει περιλαμβάνει αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών.

Όπως σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα, ενδεχόμενη αποτυχία να επιτευχθεί συμφωνία στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της Δευτέρας θα μπορούσε να βάλει την Ελλάδα στο δρόμο προς την πτώχευση και την έξοδο από το ευρώ.

«Χωρίς μια συμφωνία η Ελλάδα δεν θα έχει σχεδόν καθόλου χρόνος για να εξασφαλίσει νέα κεφάλαια για την κάλυψη των πληρωμών του χρέους που λήγουν στο τέλος του μήνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το ίδιο δημοσίευμα τονίζει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ είναι κοντά στο να χάσει την υπομονή του, καθώς πολλά από τα μέλη της βλέπουν κωλυσιεργία της Ελλάδας στις συνομιλίες για το πρόγραμμα διάσωσης κατά τους τελευταίους μήνες.

Η ΕΚΤ, η οποία εγκρίνει την αύξηση της χρήσης της ρευστότητας έκτακτης ανάγκης για τις ελληνικές τράπεζες, έχει δηλώσει πρόθυμη να το πράττει για όσο υπάρχει πρόοδος που θα οδηγήσει σε μια συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Βαρύ πλήγμα για τους Δημοκρατικούς - Χάνουν τη στήριξη ενός από τα μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα

Δύο ημέρες μετά την συνάντηση του συνδικάτου με την Κάμαλα Χάρις, το συνδικάτο επέλεξε να μην υποστηρίξει κανένα στις εκλογές στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024