Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ – Ολάντ για το ελληνικό ζήτημα
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ προέβησαν την Παρασκευή σε «μια επισκόπηση της κατάστασης» όσον αφορά την ελληνική οικονομική κρίση, στη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ προέβησαν την Παρασκευή σε «μια επισκόπηση της κατάστασης» όσον αφορά την ελληνική οικονομική κρίση, στη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας.
Οι δύο ηγέτες επισήμαναν ότι «οι τρεις επόμενες ημέρες, ως την έκτακτη Σύνοδο της Δευτέρας, πρέπει να αξιοποιηθούν για να υπάρξει πρόοδος για μια συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Θεσμούς, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», δήλωσε πηγή από το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου.
Ο Ολάντ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μπρατισλάβα για μια σύνοδο κρατών της περιοχής στην οποία είχε προσκληθεί, ζήτησε να «γίνει ό,τι είναι δυνατόν» προκειμένου να υπάρξει ένας συμβιβασμός, προειδοποιώντας εναντίον της πιθανότητας μιας νέας αποτυχίας των διαπραγματεύσεων.
Το τρέχον πλαίσιο «είναι βαρύ, είναι επικίνδυνο και απαιτεί να ληφθούν αποφάσεις», τόνισε ακόμη αναφερόμενος -πέραν του ζητήματος της Ελλάδας- στο πρόβλημα της μετανάστευσης και στην ουκρανική κρίση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Χειροκρότημα: 15.700 θεατές στην «Ειρήνη» των Καραθάνου- Δεληβοριά στην Επίδαυρο – Νέοι σταθμοί περιοδείας
- Τα social media κατέστρεψαν τον κινηματογράφο; Οι ταινίες δύο ωρών κουράζουν τη νέα γενιά
- Το τρίπτυχο της στεγαστικής κρίσης: Αγορά, ενοικίαση και κατασκευή ακινήτων στα ύψη
- Η νέα αρχιτεκτονική της απασχόλησης: Από τους αυτόνομους αλγόριθμους στην αναγέννηση των soft skills
- «Δεν τα χρειάζομαι αν με κάνουν να νιώθω άσχημα»: Για τον Weird Al τα χρήματα δεν έχουν καμία σημασία
- Πώς σώζεις μια δημοκρατία; Ο Ερντογάν, ο Οζέλ και η κληρονομιά του Ατατούρκ



