Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Ελλάδα-Σκόπια: Διερευνητικές συναντήσεις για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης

Διερευνητική συνάντηση σχετικά με τα προταθέντα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ είχαν στα Σκόπια οι πολιτικοί διευθυντές των υπουργείων Εξωτερικών της Ελλάδας Πέτρος Μαυροειδής και της ΠΓΔΜ Έλενα Κουζμάνοφσκα, σε συνομιλίες που θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα στην Αθήνα. Ο κατάλογος των ΜΟΕ αναμένεται να προσδιοριστεί την Τετάρτη, κατά την επίσκεψη του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά στα Σκόπια.

Διερευνητική συνάντηση σχετικά με τα προταθέντα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ είχαν στα Σκόπια οι πολιτικοί διευθυντές των υπουργείων Εξωτερικών της Ελλάδας Πέτρος Μαυροειδής και της ΠΓΔΜ Έλενα Κουζμάνοφσκα, σε συνομιλίες που θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα στην Αθήνα.

Ο κατάλογος των ΜΟΕ αναμένεται να προσδιοριστεί την Τετάρτη, κατά την επίσκεψη του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά στα Σκόπια.

Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα στην Αθήνα, σε επίπεδο πολιτικών διευθυντών των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών.

Το προηγούμενο διάστημα τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών είχαν ανταλλάξει προτάσεις σχετικά με ΜΟΕ, που σε μεγάλο τμήμα συμπίπτουν, ωστόσο σε ορισμένα σημεία χρειάζονται διευκρινίσεις και από τις δύο πλευρές.

Τα προταθέντα από τις δύο πλευρές Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης αφορούν κυρίως ζητήματα οικονομικής, πολιτιστικής και διασυνοριακής συνεργασίας, όπως και θέματα ασφάλειας και μετανάστευσης.

Το ενδεχόμενο υιοθέτησης Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών είχε αναγγελθεί από τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά, κατά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του τής ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι, στις 7 Μαρτίου, στη Ρίγα της Λετονίας, στο περιθώριο της άτυπης Διάσκεψης των ΥΠΕΞ της ΕΕ.

Η προοπτική αυτή εξετάσθηκε και στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, στις 7 Απριλίου, στη Βουδαπέστη, στο περιθώριο πενταμερούς Συνάντησης Ελλάδας, Τουρκίας, Σερβίας, Ουγγαρίας και ΠΓΔΜ, για θέματα ενεργειακής πολιτικής, όπως και σε αυτήν στην Αττάλεια, στις 13 Μαΐου, στο περιθώριο της Διάσκεψης των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Τα προταθέντα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών εξετάστηκαν και στη συνάντηση που είχαν στις 4 Ιουνίου, στην Αθήνα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, αρμόδιος για ευρωπαϊκά ζητήματα, Φατμίρ Μπεσίμι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024