Επέζησε της πρότασης μομφής η γαλλική κυβέρνηση -και ο νόμος Μακρόν
Oι Γάλλοι βουλευτές απέρριψαν, όπως αναμενόταν, με μεγάλη πλειοψηφία σήμερα την πρόταση μομφής κατά της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς, την οποία είχε ο ίδιος θέσει σε κίνηση ώστε να παρακάμψει τους «αντάρτες» στο νόμο Μακρόν για τα εργασιακά και το άνοιγμα της οικονομίας.
Oι Γάλλοι βουλευτές απέρριψαν, όπως αναμενόταν, με μεγάλη πλειοψηφία σήμερα την πρόταση μομφής κατά της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς, την οποία είχε ο ίδιος θέσει σε κίνηση ώστε να παρακάμψει τους «αντάρτες» στο νόμο Μακρόν για τα εργασιακά και το άνοιγμα της οικονομίας.
Μόλις 198 βουλευτές υπερψήφισαν την πρόταση μομφής, ενώ χρειάζονταν 289 για να πέσει η κυβέρνηση.
Η απόρριψη της πρότασης μομφής προχωρά, εκ των πραγμάτων, το νόμο Μακρόν, ο οποίος είχε προκαλέσει έντονη διαφωνία μεταξύ των αριστερών συμπλιτευόμενων βουλευτών.
Ο νόμος Μακρόν, που φέρει το όνομα του υπουργού Οικονομίας, προβλέπει μεταξύ άλλων άνοιγμα καταστημάτων περισσότερες Κυριακές τον χρόνο, επιτάχυνση της διαδίκασιας απολύσεων, άνοιγμα αρκετών επαγγελμάτων, άνοιγμα υπεραστικών συγκοινωνιών στον ανταγωνισμό και πιο ευέλικτη αγορά εργασίας για τις μικρές επιχειρήσεις ώστε να προχωρήσουν σε προσλήψεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ καλεί τους Αμερικάνους να προστατεύσουν τη χώρα από την «κομμουνιστική απειλή»
- Από τη μέση του Ατλαντικού, στην… κορυφή του κόσμου: Το Πράσινο Ακρωτήριο είναι η απόλυτη ποδοσφαιρική ιστορία του Μουντιάλ (vids, pics)
- Αλλάζουν οι αξίες μας όσο μεγαλώνουμε;
- Ανατροπή νταλίκας στην Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών – Νεκρός ο 52χρονος οδηγός
- Θρίλερ στην Κατερίνη: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της – Πατημασιές με αίματα στον χώρο
- Νέες ταινίες: Ο σκοτεινός κόσμος του Ρομπέν των Δασών
- Στην Τουρκία βγάζουν στη σέντρα συμφωνία του Οσμάν με την Εφές
- Ιράν: Ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα της σορού του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ – Έξι ημέρες θα διαρκέσουν οι τελετές μνήμης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442