Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Νικόλ Κίντμαν: Άνισο πεδίο μάχης για τις γυναίκες το Χόλιγουντ

Νικόλ Κίντμαν: Άνισο πεδίο μάχης για τις γυναίκες το Χόλιγουντ

Μαρία Πετροπούλου Γυναίκες του κινηματογράφου τοποθετούνται για τις προκαταλήψεις και τις αδικίες στο Χόλιγουντ Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, Νικόλ Κίντμαν, υποστηρίζει ότι τα κορίτσια θα έπρεπε να αισθάνονται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τις ιστορίες ανισότητας που θα ήθελαν να μοιραστούν. Η σκηνοθέτις Άβα ντε Βερνέ αναφέρει ότι «το Χόλιγουντ είναι σαν τον σύντροφο που δεν […]

Μαρία Πετροπούλου

Γυναίκες του κινηματογράφου τοποθετούνται για τις προκαταλήψεις και τις αδικίες στο Χόλιγουντ

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, Νικόλ Κίντμαν, υποστηρίζει ότι τα κορίτσια θα έπρεπε να αισθάνονται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τις ιστορίες ανισότητας που θα ήθελαν να μοιραστούν. Η σκηνοθέτις Άβα ντε Βερνέ αναφέρει ότι «το Χόλιγουντ είναι σαν τον σύντροφο που δεν τηλεφωνεί», ενώ η Ζόι Σαλντάνα, η σταρ της ταινίας «Άβαταρ», φωτίζει την αντίληψη του χώρου απέναντι στις εγκυμονούσες γυναίκες.

Η Κίντμαν παίρνει ξεκάθαρη στάση για το φαινόμενο του σεξισμού στο Χόλιγουντ, τονίζοντας ότι ο χώρος του κινηματογράφου δεν αποτελεί έναν χώρο «ίσης μάχης» για τις γυναίκες. Παράλληλα, υποστηρίζει ότι «πρέπει να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες για τις γυναίκες στο χώρο. Πρέπει, επίσης, να βάλουμε κάμερες στα χέρια των κοριτσιών και να τις πείσουμε να πουν τις δικές τους ιστορίες, έτσι ώστε να αισθανθούν πιο δυνατές».

Η Άβα ντε Βερνέ, η ταινία της οποίας «Σέλμα» κέρδισε επαινετικά σχόλια από τους κριτικούς, δηλώνει ότι «οι ταλαντούχες γυναίκες συχνά παρακάμπτονται από τον χώρο».
Το Χόλιγουντ είναι σαν το αγόρι που δεν σου τηλεφωνεί συχνά, κάπως έτσι λειτουργεί το σύστημα απέναντι στις γένους θηλυκού σκηνοθέτιδες και σεναριογράφους. Το ταλέντο και η φαντασία των γυναικών συχνά παραμερίζονται και πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να το αλλάξουμε αυτό».

Ταυτόχρονα, η Ζόι Σαλντάνα περιγράφει το συναίσθημα αποτροπιασμού που ένιωσε όταν απορρίφθηκε από παραγωγούς του Χόλιγουντ, λόγω εγκυμοσύνης. «Ποτέ δεν θα είναι για κανέναν από το περιβάλλον σου η σωστή στιγμή για να μείνεις έγκυος. Οι παραγωγοί για τους οποίους θα εργαζόμουν, πανικοβλήθηκαν μόλις έμαθαν ότι περιμένω παιδί και έμαθα ότι έγιναν και συζητήσεις για να απομακρυνθώ από τις δουλειές».

«Αντέδρασα λέγοντας ‘με κοροιδεύευτε; Είναι η εγκυμοσύνη κάτι κακό; Είναι άβολο για εσάς; Ότι εγώ, μια γυναίκα στα 30, είμαι επιτέλους ερωτευμένη και ξεκινώ τη ζωή μου; Σας χαλά τα σχέδια αυτό; Αλήθεια;’»

Η ηθοποιός συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι το Χόλιγουντ διατίθεται να ξοδεύει μεγάλα ποσά για τους άνδρες ηθοποιούς και συγκεκριμένα, για να έχουν πριβέ γιοτ, βοηθούς και σωματοφύλακες.

Τέλος, η επίσης βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, Έλεν Μίρεν, στα 69 της χρόνια καταγγέλλει ακόμη έναν «ρατσισμό» του Χόλιγουντ απέναντι στις μεγαλύτερες γυναίκες, ενώ αναφέρει ποικίλα παραδείγματα για απόρριψη συναδέλφων σε ρόλους λόγω ηλικίας. «Αυτό με κάνει να αισθάνομαι άσχημα, μετά να εκνευρίζομαι και μετά να γελάω. Είναι πολύ πιο εύκολος αυτός ο χώρος για τους άνδρες». Επίσης, καθιστά σαφές ότι «το να είσαι ισχυρή είναι πολύ σημαντικότερο από το να είσαι όμορφη».

entertainment.in.gr

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024