Οι ασθενείς που εμφανίζουν επιπλοκές έπειτα από σοβαρή χειρουργική επέμβαση, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης, εφόσον κάνουν επαναεισαχθούν στο ίδιο νοσοκομείο όπου χειρουργήθηκαν, σε σχέση με όσους εισάγονται σε διαφορετικό νοσοκομείο, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο The Lancet.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Δρ Μπένζαμιν Μπρουκ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γιούτα, ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 9 εκατομμύρια ασθενείς για μια δεκαετία.

Η ανάλυση έδειξε ότι όταν εμφανίζονται επιπλοκές εντός τριάντα ημερών από από μία σοβαρή χειρουργική επέμβαση, αν γίνει επανεισαγωγή στο ίδιο νοσοκομείο, τότε αυξάνονται κατά 26%, κατά μέσο όρο, οι πιθανότητες επιβίωσης του ασθενούς.

Οι ερευνητές εξηγούν ότι η εισαγωγή στο ίδιο νοσοκομείο μπορεί να σώσει ζωές, εφόσον την φροντίδα των ασθενών αναλάβουν οι γιατροί που είχαν εξ αρχής ασχοληθεί με την περίπτωσή τους.

Εκτιμάται ότι σχεδόν ένας στους τέσσερις ασθενείς εμφανίζει επιπλοκές μετά από σοβαρό χειρουργείο (καρδιολογικό, γαστρεντερολογικό, ορθοπεδικό κ.α.) και πρέπει να εισαχθεί ξανά στο νοσοκομείο.

Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ