Η Ρωσία ενισχύει το πυρηνικό οπλοστάσιό της με 40 διηπειρωτικούς πυραύλους
Περισσότερους από 40 νέους διηπειρωτικούς πυραύλους θα προσθέσει φέτος η Ρωσία στο πυρηνικό οπλοστάσιό της, δήλωσε την Τρίτη ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ ο υφυπουργός Αμυνας Ανατόλι Αντόνοφ κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι επιδιώκει να παρασύρει τη Μόσχα σε μια νέα κούρσα εξοπλισμών. Για «λεονταρισμούς» μιλά το ΝΑΤΟ, λέγοντας πως η στάση της Μόσχας είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη.
Περισσότερους από 40 νέους διηπειρωτικούς πυραύλους θα προσθέσει φέτος η Ρωσία στο πυρηνικό οπλοστάσιό της, δήλωσε την Τρίτη ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ ο υφυπουργός Αμυνας Ανατόλι Αντόνοφ κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι επιδιώκει να παρασύρει τη Μόσχα σε μια νέα κούρσα εξοπλισμών.
Για «λεονταρισμούς» μιλά το ΝΑΤΟ, λέγοντας πως η στάση της Μόσχας είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη.
Η ανακοίνωση Πούτιν ήρθε μία ημέρα αφού ρώσοι αξιωματούχοι κατήγγειλαν το σχέδιο των ΗΠΑ να αποθηκεύσει άρματα μάχης και βαρέα όπλα σε χώρες του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσίας, χαρακτηρίζοντας το σχέδιο αυτό την πιο επιθετική αμερικανική ενέργεια μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.
«Περισσότεροι από 40 νέοι διηπειρωτικοί πύραυλοι ικανοί να ξεπεράσουν ακόμη και τα πιο εξελιγμένα τεχνικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας θα προστεθούν φέτος στο πυρηνικό οπλοστάσιο», δήλωσε ο Πούτιν περιστοιχισμένος από αξιωματικούς του Στρατού σε μια στρατιωτική έκθεση όπλων.
Ρώσοι αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι, αν οι ΗΠΑ πραγματοποιήσουν το σχέδιό τους να αποθηκεύσουν βαρύ στρατιωτικό οπλισμό στην Ανατολική Ευρώπη, περιλαμβανομένων των κρατών της Βαλτικής που ανήκαν άλλοτε στη Σοβιετική Ενωση, η Μόσχα θα απαντήσει.
«Το αίσθημα είναι ότι οι συνάδελφοί μας των χωρών του ΝΑΤΟ μας ωθούν σε μια κούρσα εξοπλισμών», υπογράμμισε, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο ρώσος υφυπουργός Αμυνας Ανατόλι Αντόνοφ στο περιθώριο της στρατιωτικής έκθεσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Έρευνα της Αντιτρομοκρατικής στο σπίτι του τέταρτου συλληφθέντα για τη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα
- Συναγερμός για φωτιά σε δασική έκταση στα Βίλια
- Αυτόνομη πρόσβαση σε 4 παραλίες του Δήμου Κορινθίων
- Η Μοντερέι του Αλμέιδα δίνει 8 εκατ. ευρώ στην ΑΕΚ για τον Πινέδα
- Καστοριά: Αποκάλεσε «χοντρή» την ανιψιά της και συνελήφθη για body shaming
- «Super Paradise» – Η ιστορία της Μυκόνου σε μια νέα κινηματογραφική προβολή στην Αθήνα