Για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς και τις κινήσεις που μελετά η κυβέρνηση, μετά το αδιέξοδο που καταγράφηκε στις Βρυξέλλες, θα ενημερώσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση που έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Τρίτης (ώρα 14:00).

Για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς και τις κινήσεις που μελετά η κυβέρνηση, μετά το αδιέξοδο που καταγράφηκε στις Βρυξέλλες, θα ενημερώσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση που έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Τρίτης (ώρα 14:00).

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ενημερωθούν για τις προτάσεις που κατέθεσε στους θεσμούς η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και για τις απαιτήσεις των δανειστών.

Λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση, ο γραμματέας του ΚΟ του κόμματος Τάσος Κορωνάκης έδωσε το στίγμα των θέσεων που θα αναπτύξει ο πρωθυπουργός, δηλώνοντας πως η κυβέρνηση έχει καταθέσει ένα σύνολο προτάσεων και συμπληρωματικών τις τελευταίες ημέρες, μέσω των οποίων θα μπορούσε να κλείσει και αύριο η διαπραγμάτευση, αρκεί να επιστρέψουν στο ρεαλισμό οι δανειστές.

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Ναύπλιο ο Τ.Κορωνάκης τόνισε πως η διαπραγμάτευση δεν διεξάγεται μόνο στις Βρυξέλλες, αλλά η κυβέρνηση χρειάζεται τη στήριξη της κοινωνίας καθημερινά.

«Εμείς έχουμε επιλέξει όλο το τελευταίο διάστημα να βρισκόμαστε ανοικτά μέσα στην κοινωνία, να ενημερώνουμε τον κόσμο με ειλικρίνεια για τις εξελίξεις στο κομμάτι της διαπραγμάτευσης» είπε. 

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα περί χρεοκοπίας τύπου Ισλανδίας, ο κ. Κορωνάκης είπε ότι δεν σχολιάζει κανένα κινδυνολογικό σενάριο και επεσήμανε πως αυτή την στιγμή η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη.

«Έχουμε μπροστά μας κρίσιμες συναντήσεις. Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει ένα σύνολο προτάσεων και συμπληρωματικών τις τελευταίες ημέρες, μέσω των οποίων θα μπορούσε να κλείσει και αύριο η διαπραγμάτευση. Με βάση αυτά, εμείς καλούμε τους δανειστές να φύγουν πια από προτάσεις ανεδαφικές που μας ξαναγυρίζουν στα χρόνια του μνημονίου».

Επιπλέον, υπογράμμισε πως είναι σαφές ότι ο ελληνικός λαός έχει αποφασίσει αυτή η περίοδος να τελειώσει και να σπάσει ο φαύλος κύκλος της λιτότητας και της ύφεσης.

Άρα, όπως είπε, η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχθεί μέτρα που καταργούν το ΕΚΑΣ ή αυξάνουν τον ΦΠΑ στη ΔΕΗ στο 23%.

«Τους καλούμε να επιστρέψουν στο ρεαλισμό με βάση τις προτάσεις που έχουν παραχθεί από τους τέσσερις μήνες διαπραγματεύσεων και να έρθουν στη βάση της ελληνικής πρότασης και των συμπληρωματικών προτάσεων που έχουν γίνει, που ανοίγουν ένα βιώσιμο μέλλον και κλείνουν τα δημοσιονομικά, αλλά και δίνουν λύση στο ζήτημα του χρέους και ενός νέου επενδυτικού σχεδίου» σημείωσε ο κ. Κορωνάκης.

Ικανοποίηση για τη στάση που τηρεί η κυβέρνηση εκφράζουν όλες οι τάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα iskra.gr, που απηχεί τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας, μετά την εμπλοκή στις διαβουλεύσεις της Κυριακής, στις Βρυξέλλες.

«Παρά την υποκριτική ‘ψυχραιμία’ που επιδεικνύουν οι εκπρόσωποι του ευρωατλαντικού κατεστημένου, και τις απειλές που εκτοξεύουν προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, στην πραγματικότητα τρέμουν μπροστά στις τελευταίες εξελίξεις. Ξέρουν πολύ καλά ότι η αποτυχία των διαπραγματεύσεων για συμφωνία θα τους στοιχίσει πανάκριβα και οικονομικά και κυρίως γεωπολιτικά, όπως ήδη προεξοφλούσαν από χτες και πολλά γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης» αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου, επαναλαμβάνοντας:

«Η Ελλάδα διαθέτει πολλές εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες παρά τις προσωρινές σοβαρές δυσκολίες, μπορούν να δώσουν ελπίδα και προοπτική στον ελληνικό λαό και να οδηγήσουν τη χώρα σε ανορθωτική πορεία ανάπτυξης».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr