Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Αντιμέτωπος με άλλη μία κατηγορία ο Ηλίας Κασιδιάρης

Αντιμέτωπος με άλλη μία κατηγορία ο Ηλίας Κασιδιάρης

Αντιμέτωπος με μία ακόμα κατηγορία είναι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης. Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στην Βουλή άλλη μία δικογραφία προκειμένου να αποφασίσει για την άρση ή μη της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη. Παράλληλα, ο Άρειος Πάγος παραπέμπει και πάλι σε νέα δίκη τον αδελφό του βουλευτή, ανθυπολοχαγό των Ειδικών Δυνάμεων Αλέξανδρο Κασιδιάρη για παραβίαση των όρων νόμιμης οπλοκατοχής όπλου σκοποβολής.

Αντιμέτωπος με μία ακόμα κατηγορία είναι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ΗλίαςΚασιδιάρης. Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στην Βουλή άλλημία δικογραφία προκειμένου να αποφασίσει για την άρση ή μη τηςασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Η δικογραφία αφορά την συμπεριφορά του Ηλία Κασιδιάρη τον Οκτώβριο του2013 στην πρώην Σχολή Ευελπίδων, όταν μετά την πρώτη του απολογίαείχε αφεθεί ελεύθερος με όρους και είχε στραφεί εναντίονδημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και κάμεραμαν. Ο βουλευτής αντιμετωπίζειτην κατηγορία απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης.

Παράλληλα, ο Άρειος Πάγος παραπέμπει και πάλι σε νέα δίκη τον αδελφότου βουλευτή, ανθυπολοχαγό των Ειδικών Δυνάμεων Αλέξανδρο Κασιδιάρηγια παραβίαση των όρων νόμιμης οπλοκατοχής όπλου σκοποβολής.

Ο Αλέξανδρος Κασιδιάρης τον Οκτώβριο του 2012 στην Θεσσαλονίκησυνελήφθη μετά από μικροεπεισόδιο να κατέχει σκοπευτικό όπλο, τύπουCZ 9 χιλιοστών και φυσίγγια.

Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών,ενώ στη συνέχεια άσκησε έφεση και η υπόθεση οδηγήθηκε στοΑναθεωρητικό Δικαστήριο.

Την ημέρα εκδικάσεως της υπόθεσης παρουσιάστηκε στο ακροατήριοδικηγόρος ο οποίος ζήτησε αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης, καθώς οσυνάδελφός του, ο οποίος χειριζόταν την υπόθεση δεν μπορούσε ναπαρασταθεί στο δικαστήριο για λόγους υγείας.

Το ΑναθεωρητικόΔικαστήριο απέρριψε το αίτημα αναβολής και προχώρησε στην διαδικασία.

Αποτέλεσμα ήταν να αναγνωριστούν στον ανθυπολοχαγό ελαφρυντικά(προτέρου εντίμου βίου, κ.λπ.) και να καταδικαστεί σε φυλάκιση 5μηνών με αναστολή και εξαγορά της ποινής προς 3 ευρώ την ημέρα.

Ο Αλέξανδρος Κασιδιάρης άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο κατά τηςκαταδικαστικής απόφασης, λόγω μη αποδοχής του αιτήματος αναβολής τηςυπόθεσης του και της ερήμην καταδίκης του.

Το Ποινικό Τμήμα έκανε δεκτή την αναίρεσή του, καθώς η απόφαση τουΑναθεωρητικού Δικαστηρίου δεν είχε νόμιμη αιτιολογία, όπως απαιτεί τοΣύνταγμα και η ποινική νομοθεσία, ως προς τη μη χορήγηση τηςαιτούμενης αναβολής εκδίκασης της υπόθεσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024