Γερμανός αντικαγκελάριος: Η υπομονή με την Ελλάδα εξαντλείται στην Ευρώπη
«Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα και να τους κρατήσουμε μέσα στο ευρώ. Όμως εξαντλείται όχι μόνον ο χρόνος αλλά και η υπομονή σε όλη την Ευρώπη» δηλώνει ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στην εφημερίδα Bild.
Η υπομονή με την Ελλάδα εξαντλείται, δηλώνει ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στην εφημερίδα Bild.
«Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα και να τους κρατήσουμε μέσα στο ευρώ. Όμως εξαντλείται όχι μόνον ο χρόνος αλλά και η υπομονή σε όλη την Ευρώπη. Παντού στην Ευρώπη, αυξάνεται το αίσθημα ότι φθάνει πια» είπε ο Γκάμπριελ, αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD).
«Η σκιά μιας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη διαγράφεται ολοένα και πιο καθαρά» πρόσθεσε.
«Οι επανειλημμένες φαινομενικά τελευταίες απόπειρες για να επιτευχθεί μια συμφωνία αρχίζουν να κάνουν την όλη διαδικασία να μοιάζει γελοία. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται ότι η ελληνική κυβέρνηση υπεκφεύγει» δήλωσε.
Το Reuters σημειώνει πως οι παρατηρήσεις του Γκάμπριελ, ο οποίος ηγείται του ήσσονος εταίρου στον κυβερνητικό συνασπισμό της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και είναι επίσης ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, αποτελούν την ισχυρότερη μέχρι σήμερα προειδοποίηση εκ μέρους των Σοσιαλδημοκρατών.
«Αν δεν επιτευχθεί σύντομα συμφωνία, η υπομονή πολλών στην Ευρώπη μπορεί να εξαντληθεί» δήλωσε ο αντικαγκελάριος. «Δεν θα αφήσουμε τους γερμανούς εργάτες και τις οικογένειές τους να πληρώσουν για τις υπερβολικές προεκλογικές υποσχέσεις μιας εν μέρει κομουνιστικής κυβέρνησης».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φωτιά στη Δραπετσώνα: Παραδόθηκε στις φλόγες διαμέρισμα – Επεκτείνεται η πυρκαγιά στην πολυκατοικία
- Μέθοδος RIR: Όλα όσα αξίζει να ξέρεις
- Καιρός: Σε ποιες περιοχές θα χρειαστεί ομπρέλα – Συνεχίζονται οι ανοιξιάτικες βροχές
- «Billy & Me»: Έρχεται ταινία για τη ζωή του Μπίλι Τζόελ, με σκηνοθέτη τον Τζον Ότμαν
- Η υπερανάλυση μπορεί να μας διαλύσει τη ζωή;
- Πλαφόν στα… Α βάζει το Χάρβαρντ, για να αντιμετωπίσει τον «πληθωρισμό» των αρίστων

