
Στη Βουλή ο Γιάννης Στουρνάρας για την υποθέση της Siemens
Με ψήφους 12 υπέρ, δύο κατά και ένα «παρών» η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καλεί τον πρώην υπουργό Οικονομικών και νυν διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα να καταθέσει για την εξωδικαστική συμφωνία συμβιβασμού μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Siemens.
Με ψήφους 12 υπέρ, δύο κατά και ένα «παρών» η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καλεί τον πρώην υπουργό Οικονομικών και νυν διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα να καταθέσει για την εξωδικαστική συμφωνία συμβιβασμού μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Siemens.
Η ψηφοφορία έγινε στο πλαίσιο της τρίτης ακρόασης του άλλοτε πρόεδρου της Διακομματικής Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Siemens και πρώην υπουργού κ. Σήφη Βαλυράκη από την Επιτροπή της Βουλής.
Υπέρ της κλήτευσης του κ. Στουρνάρα τις επόμενες ημέρες, η οποία προτάθηκε κατ’ αρχήν και υπερψηφίστηκε από την Πρόεδρο της Βουλής κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κκ. Θανάσης Πετράκος, Αλέξης Μητρόπουλος, Χαρίλαος Τζαμακλής, Νεκτάριος Σαντορινιός και οι κυρίες Ραχή Μακρή, Χαρά Καφαντάρη, της ΝΔ κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, του ΚΚΕ κ. Θανάσης Παφίλης, της Χρυσής Αυγής κ. Ηλίας Παναγιώταρος, του Ποταμιού κ. Σπύρος Λυκούδης, των ΑΝΕΛ κ. Δημήτρης Μαυραγάνης και του ΠαΣοΚ κ. Γιάννης Κουτσούκος.
Κατά της κλήσης του κ. Στουρνάρα ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ κκ. Χαράλαμπος Αθανασίου και Γιάννης Τραγάκης. «Παρών» ψήφισε ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης (ΝΔ).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δίκη για θάνατο Σήφη Βαλυράκη: «Δεν βγήκαμε για ψάρεμα εκείνη την ημέρα» είπε ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων
- Η Ντόρτμουντ ξεκινάει συζητήσεις με την Γκενκ για τον Κωνσταντίνο Καρέτσα (pic)
- Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στη γαλλική πρεσβεία
- Την Τρίτη οι αποφάσεις για αναβολή ή αναστολή της δίκης για τα Τέμπη
- Φωτιά στο Ηράκλειο Κρήτης – Ήχησε το 112
- O καπνός από τις πυρκαγιές στη Γαλλία κάλυψε τον Ατλαντικό – Δορυφορικές εικόνες

