
Bloomberg: Σημαντικός ο γεωπολιτικός ρόλος της Ελλάδας
Στην γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας εστιάζει δημοσίευμα του Bloomberg το οποίο υπογραμμίζει πως οι αποφάσεις σχετικά με την ευρωπαϊκή αποστολή της χώρας ήταν συνδεδεμένες με την ανάγκη να κρατηθεί η Ελλάδα σταθερά στους κόλπους της Δύσης.
Στην γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας εστιάζει δημοσίευμα του Bloomberg το οποίο υπογραμμίζει πως οι αποφάσεις σχετικά με την ευρωπαϊκή αποστολή της χώρας ήταν συνδεδεμένες με την ανάγκη να κρατηθεί η Ελλάδα σταθερά στους κόλπους της Δύσης.
Το δημοσίευμα αναφέρει πως το μπρούτζινο άγαλμα του Χάρι Τρούμαν σε έναν πολυσύχναστο δρόμο της Αθήνας, υπενθυμίζει πως μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο η Ελλάδα ήταν στρατηγική προπύργιο για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
«Εάν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της ευρωζώνης ξεπεράσουν την απογοήτευσή τους για τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά μεγέθη και την μικροπολιτική και δώσουν πρόσθετη βοήθεια, θα οφείλεται σε κάποιο βαθμό σε αυτό του ρόλο», αναφέρει το Bloomberg.
Το ίδιο δημοσίευμα σημειώνει πως το πλεονέκτημα της Ελλάδας ιστορικά είναι η θέση της στην νοτιοανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ και προσθέτει πως ο ισλαμικός κίνδυνος από τα νότια και ανατολικά, η Ρωσία από τα βόρεια και ο κίνδυνος πλημμύρα μεταναστών για την Ευρώπη, θέτουν το ερώτημα αν η Ελλάδα αξίζει περισσότερο από τα δισεκατομμύρια που χρειάζεται για να βγει από την «οικονομική τρύπα» της.
Στην βάση αυτή σημειώνει πως στην G7 ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε να καταβληθούν μεγαλύτερες προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης, ενώ αντιπαραθέτει το ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει προγραμματιστεί να παραστεί σε ένα οικονομικό φόρουμ στις 18 Ιουνίου στην Αγία Πετρούπολη.
Άλλο δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρεται στην άνοδο των τιμών των ευρωπαϊκών ομολόγων μετά από δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild σύμφωνα με το οποίο η Γερμανία προετοιμάζεται για μια ελληνική χρεοκοπία και εξετάζει το ενδεχόμενο έλεγχων κεφαλαίων για την Ελλάδα σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής εξωτερικών της υποχρεώσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άστον Βίλα και Φράιμπουργκ προκρίθηκαν στον τελικό του Europa League
- Conference League: Ράγιο Βαγεκάνο και Κρίσταλ Πάλας «έκλεισαν» θέση στον τελικό
- Μάλαγα – ΑΕΚ 65-78: Στον τελικό του BCL η «Ένωση», με σούπερ Μπάρτλεϊ!
- ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει θέση για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ισραήλ
- Bridgerton και The Sims 4 ενώνουν τις δυνάμεις τους: Νέα δωρεάν αντικείμενα, ρούχα και αίθουσες χορού
- Παναθηναϊκός – Βαλένθια: Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για το τέταρτο παιχνίδι των πλέι οφ