Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεν το... βάζουν κάτω οι «πράσινοι», δεν «πετούν» στα σύννεφα οι «ερυθρόλευκοι»

Δεν το… βάζουν κάτω οι «πράσινοι», δεν «πετούν» στα σύννεφα οι «ερυθρόλευκοι»

Ο Ολυμπιακός έφυγε ξανά νικητής από το ΟΑΚΑ, όπως και στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και έβαλε τον Παναθηναϊκό με την πλάτη στον τοίχο, αφού πλέον προηγείται 2-0 στη σειρά των τελικών της Α1. Ο τεχνικός των «πράσινων», Σωτήρης Μανωλόπουλος, χαρακτήρισε δίκαια τη νίκη του Ολυμπιακού και τόνισε πως ο Παναθηναϊκός θα παλέψει για το καλύτερο στο ΣΕΦ. Από την πλευρά του, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, στάθηκε στον παράγοντα της συγκέντρωσης και ζήτησε να μην παρασυρθεί η ομάδα του από τη δεύτερη νίκη στο ΟΑΚΑ.

Ο Ολυμπιακός έφυγε ξανά νικητής από το ΟΑΚΑ, όπως και στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και έβαλε τον Παναθηναϊκό με την πλάτη στον τοίχο, αφού πλέον προηγείται 2-0 στη σειρά των τελικών της Α1. Ο τεχνικός των «πράσινων», Σωτήρης Μανωλόπουλος, χαρακτήρισε δίκαια τη νίκη του Ολυμπιακού και τόνισε πως ο Παναθηναϊκός θα παλέψει για το καλύτερο στο ΣΕΦ.

Αρχικά, ο κόουτς του Παναθηναϊκού, είπε πως δεν είχε παράπονο από την προσπάθεια των παικτών του και ότι όλοι είναι υποχρεωμένοι να παλέψουν για το καλύτερο, όσο υπάρχουν ελπίδες.

«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη, κέρδισε δίκαια. Οι παίκτες μου έδωσαν την ψυχή τους για 40 λεπτά, δεν τα παρατήσανε, αλλά κάποιες λεπτομέρειες, ίσως και λόγω συγκέντρωσης ή κούρασης, δεν μας άφησαν να πάρουμε τη νίκη. Θέλαμε να κάνουμε κάποια πράγματα στην τακτική, άλλα τα κάναμε, άλλα όχι. Θέλαμε π.χ. να τρέξουμε, αλλά δεν το πετύχαμε», ανέφερε ο προπονητής του «τριφυλλιού».

«Είμαστε στο 0-2, αλλά οφείλουμε, πρώτα για τον Παναθηναϊκό και μετά για τους εαυτούς μας να δείξουμε χαρακτήρα, να είμαστε δυνατοί και συγκεντρωμένοι για να παλέψουμε για τη νίκη. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, αλλά το πρωτάθλημα δεν τελειώνει σε δύο νίκες», πρόσθεσε.

Σφαιρόπουλος: «Όχι τα ίδια λάθη»

Να παραμείνει συγκεντρωμένος ο Ολυμπιακός και να μην παρασυρθεί από τη δεύτερη νίκη επί του Παναθηναϊκού, τόνισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, προκειμένου να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος. Ο κόουτς των «ερυθρόλευκων», είπε:

«Είναι μια σημαντική νίκη στη σειρά των τελικών μέσα στην έδρα του αντιπάλου μας. Νομίζω πως στη μεγαλύτερη διάρκεια ήμασταν συγκεντρωμένοι, ελέγχαμε το ματς από την άμυνά μας, ακόμη κι όταν η επίθεσή μας δεν ήταν καλή. Κρατήσαμε τον Παναθηναϊκό στους 69 πόντους κι όταν παίζεις τέτοια άμυνα είσαι πάντα μέσα στο παιχνίδι, ακόμη κι αν έχεις κάποια άσχημα δίλεπτα ή τρίλεπτα.

Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι. Ο Παναθηναϊκός είναι σοβαρή ομάδα κι έχει την ικανότητα να μας δημιουργήσει προβλήματα. Γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Φέτος έχουμε δείξει μια μεγάλη σοβαρότητα σε θέματα προετοιμασίας και συγκέντρωσης. Η ομάδα μας έχει πληρώσει στο παρελθόν πολλές φορές κάποια λάθη. Είμαστε έτοιμοι και δεν θέλουμε να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη».

Νέλσον: «Πρέπει να παλέψουμε»

Ο ΝτεΜάρκους Νέλσον γνωρίζει πως ο Παναθηναϊκός είναι με την πλάτη στον τοίχο, ωστόσο θα πρέπει να παλέψει και στον τρίτο παιχνίδι της σειράς.

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία καλή ομάδα. Σ’ ένα μεγάλο βαθμό έγινε ό,τι και στο πρώτο παιχνίδι. Κάναμε ό,τι έπρεπε, χάσαμε όμως πολλές διεκδικήσουμε φάσεις και τις 50-50, αλλά και πολλά ριμπάουντ. Είναι 2-0 υπέρ τους και θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά θα πρέπει να παλέψουμε εκεί για να πάρουμε τη νίκη», ήταν τα λόγια του Αμερικανού άσου των «πρασίνων».

Σλότερ: «Να πάμε αποφασισμένοι»

Ο Έι Τζέι Σλότερ δεν δείχνει διατεθειμένος να παρατήσει το πρωτάθλημα και είναι αισιόδοξος για τη συνέχεια των τελικών. «Πρέπει να πάμε πίσω στο ΣΕΦ με αισιοδοξία. Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι σαν ομάδα. Πάμε για το πρωτάθλημα. Τα πράγματα ήταν δύσκολα και πριν ξεκινήσει το ματς. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε το πρωτάθλημα».

«Και στα δύο παιχνίδια είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε. Σήμερα όμως, χάσαμε αρκετά ριμπάουντ. Σε καμία περίπτωση δεν είναι καλύτερη ομάδα ο Ολυμπιακός. Μπορούμε να τους κερδίσουμε».

«Δεν θα τα παρατήσουμε. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και θα πάμε για τη νίκη που θα μας φέρει ξανά στο ΟΑΚΑ».

Σλούκας: «Απλά το 2-0»

Ο Κώστας Σλούκας υποστήριξε πως δε χρειάζεται ενθουσιασμός αφού ο Ολυμπιακός χρειάζεται μία ακόμη νίκη για να πάρει το πρωτάθλημα: «Καταφέραμε να παίξουμε για πολύ μεγάλο διάστημα συγκεντρωμένοι όπως είχαμε πει. Εφαρμόσαμε το πλάνο μας και πήραμε μια σημαντική νίκη, που μπορεί να μη σημαίνει τίποτα. Απλά έγινε το 2-0. Έχουμε την εμπειρία από παλιότερα χρόνια πλέον. Πρέπει να χαμηλώσουν οι τόνοι, είναι ακόμη δύσκολα τα πράγματα. Πρέπει να παίξουμε ένα ακόμη καλό παιχνίδι και να τελειώσουν τα πράγματα εκεί».

Μάντζαρης: «Πιστοί στο πλάνο μας»

Ο Βαγγέλης Μαντζάρης στάθηκε στο σταθερό πρόσωπο που έδειξε ο Ολυμπιακός και του έδωσε τη νίκη: «Αυτό ήταν το στοιχείο που μας έδωσε τη νίκη. Μείναμε πιστοί στο πλάνο μας. Σήμερα παίξαμε καλά στην άμυνα, βρήκαμε ρυθμό και πήραμε τη νίκη. Όταν ο Παναθηναϊκός έκανε την αντεπίθεσή του, μείναμε πιστοί και πήραμε τη νίκη. Ξέρουμε πως στον Παναθηναϊκό του αρέσει να βάζει την μπάλα μέσα για να βγαίνουν ελεύθερα σουτ. Εμείς προσέξαμε στην άμυνα και δεν μας ζημίωσε το συγκεκριμένο. Στο τρίτο παιχνίδι πρέπει να κάνουμε ό,τι κάνουμε μέχρι τώρα. Πιστοί στο πλάνο μας και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Πήραμε το μάθημά μας από πέρυσι».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αρχές του 2025 το νέο φτηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η αλλαγή των σχεδίων της εταιρείας λειτούργησε θετικά για τις μετοχές της Tesla, που κινούνταν έντονα ανοδικά καταγράφοντας κέρδη έως και 10%

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024