Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στα Πετράλωνα πάει η εκπομπή «Στη γειτονιά μας»

Στα Πετράλωνα πάει η εκπομπή «Στη γειτονιά μας»

Κυριακή 14 Ιουνίου, στις 14:00, ALPHA

Ο Δημήτρης Μάρκος και η Φωτεινή Πετρογιάννη την Κυριακή 14 Ιουνίου πάνε μια βόλτα σε μια θρυλική συνοικία με παρελθόν αλλά και πολύ μέλλον: Τα Πετράλωνα. Μία περιοχή που όσα χρόνια κι αν πέρασαν δεν έπαψε ποτέ να είναι γειτονιά, δεν ξέχασε και όπως όλα δείχνουν δεν θα ξεχάσει πότε την ταυτότητά της.
Ο Δημήτρης και η Φωτεινή κάνουν βόλτα με τα ποδήλατά τους και μια παρέα νέων ποδηλατιστών που δεν μένουν στα Πετράλωνα, αλλά αποφάσισαν να αξιοποιήσουν ένα πανέμορφο κτίριο της περιοχής.

Ο Δημήτρης περπατάει στους δρόμους των Πετραλώνων παρέα με τον δημοσιογράφο Γιώργο Γεωργίου, ο οποίος μιλάει για την αγάπη του για την περιοχή και πώς κάθε Σαββατοκύριακο πηγαίνει στο αγαπημένο του καφενείο και παίζει μπιρίμπα με τους φίλους του από το Γυμνάσιο.

Ο 88χρονος Δημήτρης Λιβιεράτος με τη Γερμανίδα σύζυγό του Ίγκριντ θα υποδεχθούν το Δημήτρη και τη Φωτεινή στο μπαλκόνι του σπιτιού τους. Ο κ. Λιβιεράτος θυμάται τα Πετράλωνα πριν τον πόλεμο και μετά. Τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγος του, δεν σκέφτηκαν ποτέ να αποχωριστούν τη γειτονιά τους.

Επόμενη στάση το συνεταιριστικό καφενείο που έξι πρώην άνεργοι αποφάσισαν να ανοίξουν από την μεγάλη τους αγάπη για τον συνάνθρωπο και του έδωσαν την ονομασία «Έξι».

Η ιδιοκτήτρια του θερινού κινηματογράφου «Ζέφυρος», εξηγεί γιατί δεν αποφάσισε ποτέ να τον πουλήσει ακόμα και όταν κάποιοι της έδιναν… ανοιχτή επιταγή.

Ο ηθοποιός Γιώργος Χρανιώτης μιλάει για τον Αλέκο Αλεξανδράκη και τη γνωστή ταινία, «Συνοικία το όνειρο», που λογοκρίθηκε όταν προβλήθηκε.

Επίσης οι παρουσιαστές θα συναντήσουν την Ελένη Φλεβοτόμου, μια ρομαντική κατασκευάστρια φιγούρων καραγκιόζη, αλλά και την 90χρονη κυρία Ελένη Αγγελόγλου, κάτοικο της θρυλικής πολυκατοικία του Ασυρμάτου από το 1967 θυμάται τις δύσκολες στιγμές φτώχειας.

Η ηθοποιός Κατερίνα Μαυρογεώργη θα μιλήσει για το γνωστό «στοιχειωμένο» σπίτι των Πετραλώνων και μας διηγείται τον μύθο γύρω από αυτό.

Τέλος, ο «Batman», Γιώργος Νάσιος, παρέα με τον ηθοποιό και φίλο του Ερρίκο Λίτση, θυμούνται την εποχή που οι πόρτες στις αυλές των σπιτιών ήταν ακόμα ανοιχτές. Τι έχει αλλάξει σήμερα;

entertainment.in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024