Υποβάθμιση της Ελλάδας σε CCC από την Standard & Poor’s
Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας κατά μία μονάδα, σε CCC από CCC+, προχώρησε η Standard & Poor's, με αρνητικές προοπτικές, δεδομένης της επιδείνωσης των συνθηκών ρευστότητας. Ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά ότι χωρίς μία συμφωνία με τους πιστωτές της, η ελληνική κυβέρνηση πιθανότατα θα χρεοκοπήσει εντός των επόμενων 12 μηνών.
Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας κατά μία μονάδα, σε CCC από CCC+, προχώρησε αργά το βράδυ της Τετάρτης η Standard & Poor’s, με αρνητικές προοπτικές, δεδομένης της επιδείνωσης των συνθηκών ρευστότητας.
Ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά ότι χωρίς μία συμφωνία με τους πιστωτές της, η ελληνική κυβέρνηση πιθανότατα θα χρεοκοπήσει εντός των επόμενων 12 μηνών.
Μεταξύ άλλων η S&P κάνει αναφορά στη μεταφορά της πληρωμής της δόσης της 5ης Ιουνίου προς το ΔΝΤ, σημειώνοντας πως με τη ρευστότητα να επιδεινώνεται, η Ελλάδα δείχνει να θέτει σε προτεραιότητα άλλες -εσωτερικές- πληρωμές, παρά την εξυπηρέτηση του χρέους.
Η Standard & Poor’s κρίνει ακόμη ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο χωρίς μία αλλαγή στην τροχιά του ΑΕΠ και βαθέων αλλαγών στον δημόσιο τομέα.
Μπορεί τα New Year's resolutions να μοιάζουν λίγο αστεία, αλλά αν είναι να μπούμε σε αυτό το «παιχνίδι» ας το κάνουμε σωστά. Τα μυστικά για να πετύχουμε τους στόχους μας.