Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Πορτογαλία: Ο προφυλακισμένος τέως πρωθυπουργός αρνείται το «βραχιολάκι»

Πορτογαλία: Ο προφυλακισμένος τέως πρωθυπουργός αρνείται το «βραχιολάκι»

Ο τέως πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες, ο οποίος είναι προφυλακισμένος στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά, αρνήθηκε την πρόταση να αποφυλακιστεί, αλλά να παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό φορώντας το ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Ο Σόκρατες εξαπέλυσε επίθεση στο δικαστικό σύστημα, υποστηρίζοντας ότι θέλει να καλύψει τα λάθη που έγιναν στην υπόθεσή του.

Ο τέως πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες, που είναι προφυλακισμένος στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά, αρνήθηκε την πρόταση να αποφυλακιστεί, αλλά να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό φορώντας το ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Ο Σόκρατες εξαπέλυσε επίθεση στο δικαστικό σύστημα, υποστηρίζοντας ότι θέλει να καλύψει τα λάθη που έγιναν στην υπόθεσή του.

Ο άλλοτε επικεφαλής των Σοσιαλιστών συνελήφθη και προφυλακίστηκε, καθώς συνεχίζεται η έρευνα για φοροδιαφυγή και κατάχρηση που φέρεται ότι διέπραξε.

Ο ίδιος αρνείται την ενοχή του και χαρακτηρίζει την κατηγορία «τεράστια, σκληρή αδικία» σε βάρος του.

Οι εισαγγελείς δεν του έχουν απαγγείλει επισήμως κατηγορίες.

«Αυτές οι ‘μισο-αποφυλακίσεις’ δεν έχουν κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο να καλύψουν το αρχικό λάθος και την επακόλουθη αποτυχία. Μετά από έξι μήνες στη φυλακή, δεν υπάρχουν γεγονότα, καμία απόδειξη, καμία κατηγορία» γράφει ο ίδιος.

Ο κατ’ οίκον περιορισμός, κατά τον Σόκρατες, μπορεί να είναι μια προσπάθεια των εισαγγελέων να του αποσπάσουν μια ομολογία, υποστήριξε.

Ο δικηγόρος του Σόκρατες έχει προσφύγει κατ’ επανάληψη στα δικαστήρια ζητώντας την αποφυλάκιση του πρώην πρωθυπουργού, όμως το αίτημά του έχει απορριφθεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Only in

Ο πληθωρισμός εκτινάσει το σουβλάκι και η ακρίβεια καταβροχθίζει τα εισοδήματα

Οι λογαριασμοί ρεύματος, η τιμή των καυσίμων αλλά και των τροφίμων είναι τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες που έχουν «γονατίσει» από την ακρίβεια. Πέφτουν και τα τελευταία «κάστρα» με το τυλιχτό σουβλάκι να γίνεται… πολυτελείας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024