Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεξικό: Πλειοψηφία για Νιέτο στις ενδιάμεσες εκλογές

Μεξικό: Πλειοψηφία για Νιέτο στις ενδιάμεσες εκλογές

Τεστ για τον πρόεδρο Πένια Νιέτο ήταν οι ενδιάμεσες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες, Κυριακή, στο Μεξικό, καθώς τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση ήρθε αντιμέτωπη με σειρά περιστατικών βίας και πολιτικών σκανδάλων. Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα έδειξαν ότι το Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα (PRI) του προέδρου Νιέτο λαμβάνει μεταξύ 29,87% και 30,85% των ψήφων.

Τεστ για τον πρόεδρο Πένια Νιέτο ήταν οι ενδιάμεσες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες, Κυριακή, στο Μεξικό, καθώς τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση ήρθε αντιμέτωπη με σειρά περιστατικών βίας και πολιτικών σκανδάλων.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα έδειξαν ότι το Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα (PRI) του προέδρου Νιέτο λαμβάνει μεταξύ 29,87% και 30,85% των ψήφων, και αναμένεται να καταλάβει μεταξύ 196 και 203 εδρών από τις 500 του Κοινοβουλίου. Ακολουθεί το συντηρητικό κόμμα PAN που λαμβάνει ποσοστό από 21,47% έως 22,7%, σύμφωνα με τον πρόεδρο του εθνικού Εκλογικού Ινστιτούτου.

Μεγάλος ηττημένος των εκλογών φαίνεται να είναι το μεγαλύτερο κόμμα της μεξικανικής Αριστεράς, το Κόμμα της Δημοκρατικής Επανάστασης, καθώς λαμβάνει μόλις 11-12% των ψήφων.

Κατά τη διάρκεια των εκλογών, έγιναν επεισόδια στις πολιτείες Οαχάκα και Γκερέρο, όπου εκπαιδευτικοί που πραγματοποιούν κινητοποιήσεις ενάντια σε μια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και οι γονείς 43 σπουδαστών, που έχουν εξαφανιστεί από πέρσι, επιχείρησαν να παρεμποδίσουν την εκλογική διαδικασία.

Η αστυνομία προχώρησε σε 88 συλλήψεις στην Οαχάκα, με τους συλληφθέντες να κατηγορούνται για καταστροφή εκλογικού υλικού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024