Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκουρλέτης: Ανοικτό το ενδεχόμενο αναθεώρησης των ελληνικών προτάσεων

Σκουρλέτης: Ανοικτό το ενδεχόμενο αναθεώρησης των ελληνικών προτάσεων

Από τη στιγμή που οι δανειστές δεν έλαβαν καθόλου υπόψη τους τις ελληνικές θέσεις, μπορούμε και εμείς να αναθεωρήσουμε μέρος των προτάσεων των 47 σελίδων, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης. Ο ίδιος χαρακτήρισε καθοριστικής σημασίας τη συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ-Τσίπρα: «ουσιαστικά βρισκόμαστε στην ημιτελική φάση των συζητήσεων» εξήγησε.

Από τη στιγμή που οι δανειστές δεν έλαβαν καθόλου υπόψη τους τις ελληνικές θέσεις, μπορούμε και εμείς να αναθεωρήσουμε μέρος των προτάσεων των 47 σελίδων, δήλωσε στο Mega ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης.

«Εάν δεν μπορούμε να καταλήξουμε κάπου, θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρχει προσφυγή στον λαό ώστε να του εξηγηθεί και να του ζητηθεί να δοθεί μια εντολή η οποία θα έχει κάποια νέα πλέον όρια, εν λευκώ σε καμία περίπτωση γιατί αν ήθελες εν λευκώ δεν θα πήγαινες σε εκλογές» σημείωσε.

Εκτίμησε ότι οι προθεσμίες για συμφωνία «είναι μια αντικειμενική πραγματικότητα, η οποία τη δεδομένη στιγμή θεωρώ ότι επενεργεί θετικά ώστε να οδηγήσει τους εταίρους μας να μετακινηθούν προς συμβιβαστικές λύσεις».

Αναφορικά με τις οικονομικές υποχρεώσεις της κυβέρνησης προς μισθωτούς και συνταξιούχους στο τέλος Ιουνίου σε συνδυασμό με το σύνολο των δόσεων που θα πρέπει να καταβληθούν στο ΔΝΤ, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι «θα βγουν οι συντάξεις όπως έχουμε πει πρώτα από όλα και από εκεί και πέρα και με τη συμφωνία που θα έχει γίνει θα προσεγγίσουμε και το θέμα των υποχρεώσεων διότι μπορεί μέχρι τότε να έχει υπάρξει μια συμφωνία».

Σχετικά με πιθανά προβλήματα στην έγκριση της συμφωνίας από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι τέτοια μπορεί να παρουσιαστούν «εάν έχουμε συμφωνία που δεν θα είναι υπερασπίσιμη πολιτικά», εξηγώντας ότι αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία για την κυβέρνηση είναι η συμφωνία να έχει το στοιχείο της δυναμικής, να έχει προοπτική, να φωτίζει τον διαφορετικό δρόμο.

Πρόσθεσε ότι οι 47 σελίδες που έστειλε η Ελλάδα είναι ένα «συνθετικό κείμενο συζήτησης» για να πάει η κυβέρνηση σε αυτό τον δρόμο και υπογράμμισε ότι κατά την άποψή του θα είναι «ανάπηρη» μια συμφωνία που δεν θα περιέχει μια σαφή αναφορά για την αναδιάρθρωση και την απομείωση του χρέους.

Για την αλλαγή του καθεστώτος ΦΠΑ στη νησιά ανέφερε πως «είχε ακουστεί ότι αν πηγαίναμε σε μια τέτοια ρύθμιση να μπορούμε να βρούμε αντισταθμιστικά οφέλη για τα νησιά μέσα απο επιστροφή αυτού του ΦΠΑ ή φοροαπαλλαγές για τους κατοίκους των νησιωτικών περιοχών».

Αναφορικά με την ρύθμιση των 100 δόσεων εκτίμησε ότι πάει «πάρα πολύ καλά και αυτό είναι πραγματικά αξιοπερίεργο και ιδιαίτερα θετικό ότι με δεδομένο το γενικότερο κλίμα που υπάρχει, την ανασφάλεια και αν θέλετε και αυτή την τρομοκρατία που ασκείται στους πολίτες, παρόλα αυτά έχουμε μια χωρίς προηγούμενο συμμετοχή στις ρυθμίσεις τόσο για τα χρέη προς το Δημόσιο όσο και για τα ασφαλιστικά ταμεία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024