Τιμώντας μια παράδοση που συνδυάζει την τέχνη με τους αγώνες και μετράει πλέον 30 χρόνια η Aston Martin Racing παρουσιάζει την Vantage GTΕ Le Mans.

To τετράτροχο έργο τέχνης φέρει την υπογραφή του Τobias Rehberger ο οποίος όπως ανέφερε, ήθελε να «δώσει την ψευδαίσθηση της κίνησης ακόμα και όταν το αυτοκίνητο είναι στατικό».

Ο γερμανός καλλιτέχνης είναι γνωστός από την ενασχόλησή του με την αφηρημένη τέχνη με μέσο έκφρασης και σήμα κατατεθέν τα οπτικά εφέ.

Μιλώντας για το μοτίβο που επέλεξε για το βρετανικό sportscar ο Τ. Rehberger δήλωσε ότι: «βασίζεται σε ένα γεωμετρικό μοτίβο οπτικής αυταπάτης. Όπως ακριβώς και ένα αντικείμενο που βρίσκεται σε κίνηση, δίνει την εντύπωση ότι είναι αδύνατον να εστιάσει κάποιος σε ένα σταθερό σημείο».

Για την ιστορία η Vantage GTE Le Mans θα συμμετάσχει με τον αριθμό #97 στο 83ο Le Mans το Σάββατο 13 Ιουνίου, με τον Darren Turner στη θέση του οδηγού ο οποίος δηλώνει μεγάλος θαυμαστής του T. Rehberger αναφέροντας ότι «επναπροσδιορίζει τα όρια και τις προκλήσεις σε σχέση με τα χρώματα και τα μοτίβα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε αγωνιστικά αυτοκίνητα».

auto.in.gr