Έντονες είναι οι αντιδράσεις που καταγράφονται από την πλευρά της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ για τις προτάσεις των εταίρων. Αρθρο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα iskra, που απηχεί τις απόψεις του Π.Λαφαζάνη, τιτλοφορείται: «Οι θεσμοί θέλουν συμφωνία ολετήρα για τον ελληνικό λαό και τη χώρα».

Στο κείμενο σημειώνεται: «Οι εξελίξεις στο επίπεδο των διαπραγματεύσεων αποδεικνύουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι οι λεγόμενοι «Θεσμοί» επιδιώκουν συμφωνία – ολετήρα για τον ελληνικό λαό και τη χώρα, αμετακίνητοι στη λογική του νεοφιλελεύθερου μοντέλου λιτότητας».

Καταγράφονται συνοπτικά οι προτάσεις των εταίρων και τονίζεται: «Αποδεικνύεται, πλέον, ότι οι «εταίροι» και δανειστές δεν ενδιαφέρονται καν για ένα έντιμο συμβιβασμό και επιδιώκουν να μας οδηγήσουν σε πλήρη υποταγή.

»Μια τέτοιου είδους συμφωνία δεν μπορεί να προχωρήσει και δεν μπορεί καν να αποτελέσει βάση συζήτησης. Θα σήμαινε, δε, πλήρη ακύρωση της πολιτικής ισχύος της κυβέρνησης και της λαϊκής εντολής που πήρε στις 25 Ιανουαρίου για ακύρωση μνημονίων και λιτότητας.

»Μια συμφωνία με τους «θεσμούς» ή θα είναι συμβατή με το κυβερνητικό πρόγραμμα ή δεν μπορεί να υπάρξει και σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα υπάρξει!»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ