Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Politico: Πιθανότητες «50-50» για την επίτευξη συμφωνίας

Politico: Πιθανότητες «50-50» για την επίτευξη συμφωνίας

Στο «50-50» τοποθετεί υψηλόβαθμος πολιτικός της ΕΕ τις πιθανότητες συμφωνίας της Ελλάδας με τους πιστωτές της, ενώ μιλώντας στην ευρωπαϊκή ιστοσελίδα  Politico χαμηλώνει τις προσδοκίες εκείνων που θεωρούν πως ο Τσίπρας θα προτιμήσει μια σκληρή συμφωνία παρά καθόλου συμφωνία.

Στο «50-50» τοποθετεί υψηλόβαθμος πολιτικός της ΕΕ τις πιθανότητες συμφωνίας της Ελλάδας με τους πιστωτές της, ενώ μιλώντας στην ευρωπαϊκή ιστοσελίδα Politico χαμηλώνει τις προσδοκίες εκείνων που θεωρούν πως ο Τσίπρας θα προτιμήσει μια σκληρή συμφωνία παρά καθόλου συμφωνία.

«Πρέπει να την πουλήσει (σ.σ. τη συμφωνία) στο κόμμα του. Αυτό μπορεί να είναι ακόμη πιο δύσκολο και από το να καταλήξει σε συμφωνία με τους θεσμούς», δήλωσε.

Το δημοσίευμα του Politico σημειώνει πως παραμένει η απόσταση μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της και ότι υπάρχει «μεγάλο χάσμα» μεταξύ των προτάσεων των δύο πλευρών. Πηγές δε που επικαλείται αναφέρουν πως το ΔΝΤ πιέζει τις τελευταίες ημέρες για διατήρηση του υψηλού στόχου για το πλεόνασμα.

Αξιωματούχος της ευρωζώνης δήλωσε πως οι πιστωτές της Ελλάδας ανησυχούν για την βαθιά οικονομική ύφεση τους τελευταίους μήνες και προετοιμάζονται να δώσουν μεγαλύτερη ευελιξία στο μέγεθος του πρωτογενούς πλεονάσματος φέτος και στο επόμενο έτος.

Αυτό που δεν είναι προετοιμασμένοι να δώσουν στην Ελλάδα, είναι να χαλαρώσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. «Το μεγαλύτερο χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών, είναι ο ρυθμός και το εύρος των οικονομικών μεταρρυθμίσεων, τόνισε ο αξιωματούχος.

Το Politico αναφέρει πως πηγές της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσαν πως η καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ σχεδιάζει τώρα ψηφοφορία στην Bundestag για το ελληνικό ζήτημα, μέχρι τα μέσα Ιουνίου.

Αυτό σημαίνει ότι μια συμφωνία μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας έχει βγει από το τραπέζι. Η δε απουσία μιας λύσης στην ελληνική κρίση, απειλεί να επισκιάσει τη Σύνοδο της G7 που φιλοξενεί η Μέρκελ αυτό το Σαββατοκύριακο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024