Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιό είναι το φαβορί για τη θέση του Μπλάτερ στη FIFA

Ποιό είναι το φαβορί για τη θέση του Μπλάτερ στη FIFA

Ο Νοτιοκορέατης μεγιστάνας, Τσουνγ Μονγκ Γιουν θεωρείται από τα διεθνή ΜΜΕ ως το φαβορί για να πάρει τη θέση του Σεπ Μπλάτερ στην προεδρία της FIFA. Ο Τσουνγκ πρώην μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της παγκόσμιας συνομοπονδίας και πολέμιος του Μπλάτερ, ανακοίνωσε πως θα εξετάσει προσεκτικά το ενδεχόμενο ν' αναλάβει την προεδρία της FIFA, αφού πρώτα έρθει σε συνενόηση με την UEFA.

Ο Νοτιοκορέατης μεγιστάνας, Τσουνγ Μονγκ Γιουν θεωρείται από τα διεθνή ΜΜΕ ως το φαβορί για να πάρει τη θέση του Σεπ Μπλάτερ στην προεδρία της FIFA.

Ο Τσουνγκ πρώην μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της παγκόσμιας συνομοπονδίας και πολέμιος του Μπλάτερ, ανακοίνωσε πως θα εξετάσει προσεκτικά το ενδεχόμενο ν’ αναλάβει την προεδρία της FIFA, αφού πρώτα έρθει σε συνενόηση με την UEFA.

Ο Τσουνγκ είναι μεγαλομέτοχος της αυτοκινητοβιομηχανίας «Hyundai» και ο ισχυρότερος άνδρας στο ασιατικό ποδόσφαιρο.

Εκτός του Τσουνγκ και ο Ζίκο θέλει να πάρει τη θέση του Μπλάτερ. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός, γνωστός στην Ελλάδα από τη θητεία του στον πάγκο του Ολυμπιακού, ανακοίνωσε σήμερα πως θα ήθελε να είναι ο νέος πρόεδρος της FIFA:

«Γιατί όχι; Η ζωή μου όλη είναι στο ποδόσφαιρο. Υπήρξα υπουργός αθλητισμού στη Βραζιλία και ξέρω πολύ καλά τα δεδομένα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο», δήλωσε σχετικά ο 62χρονος Βραζιλιάνος.

Ο Πλατινί ανέβαλε την έκτακτη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA

Την αναβολή της έκτακτης συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA, που είχε προγραμματιστεί να γίνει το Σάββατο στο Βερολίνο, ανακοίνωσε ο Μισέλ Πλατινί, την επαύριο της αιφνιδιαστικής παραίτησης του Σεπ Μπλάτερ από την ηγεσία της FIFA.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας αναφέρει: «Όλοι όσοι αγαπάμε το ποδόσφαιρο παρακολουθούμε με θλίψη τις τελευταίες εξελίξεις, σχετικά με τις έρευνες για τη διαφθορά στη FIFA. Λόγω της αβεβαιότητας των ερευνών αυτών και της τελευταίας ανακοίνωσης (σ.σ. της παραίτησης του Μπλάτερ), αποφάσισα ότι θα ήταν σοφότερο να αναβληθεί η συνεδρίαση που επρόκειτο να γίνει στο Βερολίνο. Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως καθημερινά και είναι πιο λογικό να αποστασιοποιηθούμε λίγο πριν τοποθετησούμε συνολικά επί του ζητήματος. Θα έχουμε σύντομα κι άλλες ευκαιρίες να συναντηθούμε και σίγουρα τότε θα έχουμε μία πιο καθαρή εικόνα».

Ο Πλατινί καταλήγει επισημαίνοντας ότι «… μπορούμε πλέον να επικεντρωθούμε σε ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα της UEFA, τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ», που θα γίνει το Σάββατο στη γερμανική πρωτεύουσα, με αντιπάλους τη Μπαρτσελόνα και τη Γιουβέντους.

Η επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA είναι στις 29-30 Ιουνίου, στην Πράγα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024