Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανοδικά το πετρέλαιο με τα βλέμματα στραμμένα στον ΟΠΕΚ

Ανοδικά το πετρέλαιο με τα βλέμματα στραμμένα στον ΟΠΕΚ

Η υποχώρηση του αμερικανικού δολαρίου και οι εκτιμήσεις ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν την προηγούμενη εβδομάδα διαμορφώνουν θετικό κλίμα σήμερα Τετάρτη στην αγορά πετρελαίου. Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουλίου διαμορφώνεται στα 61,26 δολάρια το βαρέλι στις ασιατικές αγορές στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Δεκεμβρίου. Το αργό Μπρέντ παραδόσεως Ιουλίου είναι στα 65,49 δολάρια το βαρέλι.

Σε επίπεδα ρεκόρ αυξήθηκε τον Μάιο η εξόρυξη πετρελαίου στη Ρωσία, μειώνοντας τις προσδοκίες ότι οι μεγάλες πετρελαιοπαραγωγοί χώρες θα συνεργαστούν για να μειώσουν την προσφορά του.

Σημειώνεται πως η Ρωσία δεν ανήκει στον ΟΠΕΚ οι χώρες – μέλη του οποίου συνεδριάζουν την Παρασκευή για να καθορίσουν την παραγωγή τους. Η δε ημερήσια παραγωγή της, έφτασε τον προηγούμενο μήνα τα 10,708 εκατ. βαρέλια.

Ο ΟΠΕΚ συνεδριάζει στις 5 Ιουνίου, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι ο Οργανισμός θα επιλέξει να διατηρήσει αμετάβλητα τα επίπεδα της παραγωγής του στα 30 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Οι επενδυτές περιμένουν παράλληλα τα στοιχεία που θα ανακοινώσει σήμερα η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας για την πορεία των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Η υποχώρηση του αμερικανικού δολαρίου και οι εκτιμήσεις ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν την προηγούμενη εβδομάδα διαμορφώνουν θετικό κλίμα σήμερα Τετάρτη στην αγορά πετρελαίου.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουλίου διαμορφώνεται στα 61,26 δολάρια το βαρέλι στις ασιατικές αγορές στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Δεκεμβρίου. Το αργό Μπρέντ παραδόσεως Ιουλίου είναι στα 65,49 δολάρια το βαρέλι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024