Η Βιέννη έχει εισπράξει από την Ελλάδα πάνω από 100 εκατ. ευρώ σε τόκους
Σε 101,73 εκατομμύρια ευρώ, ανέρχεται το ποσό σε τόκους που εισέπραξε, μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου του 2014, η Αυστρία από την Ελλάδα, για τη συμμετοχή της Βιέννης στο πρώτο πακέτο βοήθειας προς την Αθήνα.
Σε 101,73 εκατομμύρια ευρώ, ανέρχεται το ποσό σε τόκους που εισέπραξε, μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου του 2014, η Αυστρία από την Ελλάδα, για τη συμμετοχή της Βιέννης στο πρώτο πακέτο βοήθειας προς την Αθήνα.
Όπως αναφέρεται σε στοιχεία από το αυστριακό υπουργείο Οικονομικών, τα οποία δημοσιεύει σήμερα, Τρίτη, το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), η ελληνική κυβέρνηση είχε εμβάσει μέχρι τις 31.12.2014 το ποσό αυτό στην Αυστρία, για την έως τώρα συμμετοχή της χώρας αυτής με 1,56 δισεκατομμύρια ευρώ στο πρώτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα το 2010, ενώ η Βιέννη έχει αναλάβει επιπλέον εγγυήσεις ύψους 4,3 δισεκατομμυρίων ευρώ για δάνεια στο πλαίσιο του EFSF.
Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στο ΑΡΑ από την Αυστριακή Κεντρική Τράπεζα (ΑΚΤ), οι αυστριακές τράπεζες, όπως και πολλές τράπεζες άλλων χωρών, έχουν αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια σε μεγάλο βαθμό από την Ελλάδα.
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι αξιώσεις των ευρισκόμενων κατά πλειοψηφία σε αυστριακή ιδιοκτησία τραπεζών απέναντι στην Ελλάδα, ανέρχονταν στα τέλη του 2014 σε «μόλις» 153 εκατομμύρια ευρώ και, ως εκ τούτου, οι άμεσοι κίνδυνοι από ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα ήταν σχετικά μικροί, επισημαίνεται από την πλευρά της ΑΚΤ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η FIFA μετατρέπει το Μουντιάλ 2026 σε… Monopoly
- Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Ντάπιας «Λουνέτα» στο Μεσολόγγι
- Φάμελλος: Μόνο μια μεγάλη πολιτική δημοκρατική αλλαγή θα εξασφαλίσει μια προοδευτική Συνταγματική Αναθεώρηση
- Ευρώπη: Το 56% των πολιτών δηλώνει ότι δεν έχει πρόσβαση στα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς – Στην Ελλάδα;
- To μέλλον της Google είναι agentic – Όλες οι ανακοινώσεις στο συνέδριο της εταιρείας
- Ζαχαρίας Κεσσές: Κάποια θύματα του Predator ντίλαραν με τις υποκλοπές το πολιτικό τους μέλλον, όλοι όσοι είναι στη λίστα, δεν τους ακούμπησε κανείς
- Κρήτη: Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. – Ναρκωτικά, όπλα και «διάλογοι-φωτιά» για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Αμαλιάδα: Συνελήφθησαν τρεις ανήλικες για τον ξυλοδαρμό έξω από γυμνάσιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Απελάθηκε η βρεφονηπιοκόμος που κακοποιούσε μωρά – Εξοργισμένοι οι γονείς [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/Ροκσανα-Λεψκα-102x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 21.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/loris-raselli-5kmTb29x1ic-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442