Εξαιρετικά πιθανή θα πρέπει να θεωρείται η ένταξη μιας νέας ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 από το 2016, μετά και την έναρξη της διαδικασίας επιλογής από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η FIA αναφέρει πως η απόφαση πρόκειται να ληφθεί με γνώμονα τα μακροπρόθεσμα οφέλη που μπορούν να προκύψουν για το πρωτάθλημα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να επιλεγεί μια ομάδα αν δεν πληροί τα κριτήρια.

Οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τις υποψήφιες προς ένταξη ομάδες σχετίζονται με την τεχνική τους επάρκεια και τους πόρους, την οικονομική επιφάνεια, την εμπειρία και την προστιθέμενη αξία που μπορεί να χαρίσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 συνολικότερα.

Οι ενδιαφερόμενες ομάδες θα πρέπει να προσεγγίσουν στη FIA εώς τις 30 Ιουνίου 2015 και να καταθέσουν τον πλήρη φάκελο της αίτησής τους έως την 1η Σεπτεμβρίου.

Να θυμίσουμε ότι το 2016 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 θα ενταχθεί η αμερικανική ομάδα Ηaas, συνεπώς είναι αρκετά πιθανό στο ξεκίνημα της νέας σεζόν οι ομάδες να γίνουν δώδεκα και τα μονοθέσια που θα στηθούν στο grid 24.

auto.in.gr