Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προφυλακιστέος ο κατηγορούμενος για δολοφονία Ρομά στην Αγία Βαρβάρα

Προφυλακιστέος ο κατηγορούμενος για δολοφονία Ρομά στην Αγία Βαρβάρα

Στη φυλακή οδηγείται ο 21χρόνος Ρομά που απολογήθηκε για το τροχαίο δυστύχημα που φέρεται να προκάλεσε σκόπιμα, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός 45χρονου και τον σοβαρό τραυματισμό ενός ακόμη Ρομά, στην Αγία Βαρβάρα.

Στη φυλακή οδηγείται ο 21χρόνος Ρομά που απολογήθηκε για το τροχαίο δυστύχημα που φέρεται να προκάλεσε σκόπιμα, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός45χρονου και τον σοβαρό τραυματισμό ενός ακόμη Ρομά, στην Αγία Βαρβάρα.

Ο νεαρός μετήχθη και αποχώρησε από τα δικαστήρια, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και εν μέσω αποδοκιμασιών φίλων και συγγενών των θυμάτων, που από νωρίς το πρωί βρίσκονταν στην πρώην Σχολή Ευελπίδων.

Από τις 9:30 το πρωί δεκάδες Ρομά ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο 9, όπου στεγάζεται το γραφείο του 11ου τακτικού ανακριτή, ενώπιον του οποίο απολογήθηκε ο νεαρός Ρομά, και αποδοκίμαζαν τον κατηγορούμενο. Μάλιστα κατά την έξοδο του νεαρού από το κτίριο, προκλήθηκε ένταση, καθώς οι συγκεντρωμένοι αποκαλώντας τον δολοφόνο, προσπαθούσαν να τον πλησιάσουν.

Για την υπόθεση απολογήθηκε σήμερα και ο δεύτερος κατηγορούμενος, συνοδηγός στο αυτοκίνητο, ο οποίος, με την σύμφωνο γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

Σε δηλώσεις της, η συνήγορος πολιτικής αγωγής Γιάννα Παναγοπούλου, υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως επρόκειτο για ένα τροχαίο ατύχημα, «ένας ελιγμός», ο οποίος είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο ενός ατόμου. «Σήμερα δικαιώνεται η πολιτική αγωγή ότι η υπόθεση αφορά στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση», επεσήμανε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024