Μία «περίεργη» εξαφάνιση από τα λήμματα της Wikipedia, η οποία αφορά κυρίως οικονομικές ατασθαλίες βρετανών βουλευτών, αλλά και ένα ροζ σκάνδαλο, φέρνει στο φως η Telegraph.

Ακόμη πιο ενδιαφέρον, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, είναι ότι το «χέρι» στη Wikipedia μπήκε λίγο πριν από τις βουλευτικές εκλογές, στις αρχές του μήνα, και μάλιστα ότι οι όποιες παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν μέσα από το βρετανικό Κοινοβούλιο.

Προσθήκες ή αφαιρέσεις από τα λήμματα της on line εγκυκλοπαίδειας μπορεί να κάνει κάθε χρήστης του Διαδικτύου. Κάθε αλλαγή ωστόσο καταγράφεται, γεγονός που σημαίνει ότι οι αναγνώστες μπορούν ανά πάσα στιγμή να βρουν τις διαγραμμένες πληροφορίες και να τις επαναφέρουν στην αρχική σελίδα.

Οπως αναφέρει η Telegraph, το τελευταίο διάστημα υπήρξαν δεκάδες αλλαγές στα βιογραφικά βρετανών βουλευτών στο Ιντερνετ. Επισήμως δεν υπάρχουν πληροφορίες για τους συντάκτες αυτών των παρεμβάσεων, όμως είναι βέβαιο ότι οι Αρχές βρίσκονται στα ίχνη τους μέσω των μοναδικών IP διευθύνσεων τους.

Αν και δεν υπάρχουν σαφείς αποδείξεις ότι πίσω από τις αλλαγές βρίσκονται πολιτικοί ή το προσωπικό τους, οι υποψίες αναμένεται να στραφούν εναντίον τους ή εναντίον των πολιτικών κομμάτων, τα οποία, προφανώς στο κυνήγι των ψήφων, επιχείρησαν προεκλογικά να τροποποιήσουν το διαδικτυακό προφίλ των υποψηφίων τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ