Στην Αθήνα ο Επίτροπος για τη Θαλάσσια Πολιτική
Μηνύματα για την ανάγκη ιδιωτικοποιήσεων στο χώρο των λιμενικών υποδομών αναμένεται να απευθύνει προς την ελληνική κυβέρνηση ο ευρωπαίος επίτροπος Περιβάλλοντος, Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας Καρμένου Βέλα, ο οποίος θα επισκεφτεί την Ελλάδα προκειμένου να λάβει μέρος στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015 (ΕΗΘ).
Μηνύματα για την ανάγκη ιδιωτικοποιήσεων στο χώρο των λιμενικών υποδομών αναμένεται να απευθύνει προς την ελληνική κυβέρνηση ο ευρωπαίος επίτροπος Περιβάλλοντος, Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας Καρμένου Βέλα, ο οποίος θα επισκεφτεί την Ελλάδα προκειμένου να λάβει μέρος στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015 (ΕΗΘ).
Στο συνέδριο, που θα γίνει στις 28 και 29 Μαΐου 2015 (Μέγαρο Μουσικής), θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της ναυτιλιακής κοινότητας της Ευρώπης, με κεντρικό θέμα την συμβολή των λιμανιών και των ακτών ως κινητήριων μοχλών για την Γαλάζια Ανάπτυξη.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου αναμένονται με ενδιαφέρον πολλές υψηλού επιπέδου συζητήσεις, όπου οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν το ευρύ φάσμα των ευκαιριών που προσφέρουν οι ακτές και οι θάλασσες της Ευρώπης, ανταλλάσσοντας εμπειρίες και βέλτιστες πρακτικές.
Οι σύνεδροι της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας θα εξετάσουν επίσης το έδαφος για συνέργειες, με στόχο την αξιοποίηση των λιμανιών και των παράκτιων περιοχών για περαιτέρω ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την αειφορία.
Το συνέδριο θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία, τη συνεργασία, τις δεξιότητες και τα προσόντα για την θαλάσσια οικονομία, καθώς και στις δυνατότητες για ιδιωτικές επενδύσεις και δημόσια χρηματοδότηση.
Στους ομιλητές συγκαταλέγονται υπουργοί, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι ευρωπαϊκών και εθνικών φορέων χάραξης πολιτικής, καθώς και εμπειρογνώμονες από ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά και από άλλες ηπείρους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κάμερες: Νέα ηλεκτρονικά μάτια σε 100 κρίσιμους κόμβους – Ο ρόλος της λευκής γραμμής στις διαβάσεις
- Νέο πρόγραμμα για 8.000 ανέργους άνω των 55 ετών
- Ανελκυστήρες: Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι τους δήλωσαν και όσοι δεν τους δήλωσαν
- Ρόμπερτ Ρίτσαρντσον: Το καλοκαίρι του 2027 ίσως ξεκινήσουν τα γυρίσματα για την τελευταία ταινία του Ταραντίνο
- Το πανόραμα του Μουντιάλ: Ολοκληρώνεται και το «παζλ» της οκτάδας – Όλα τα highlights και το πρόγραμμα
- Μιλάς συχνά με τον εαυτό σου; Δεν είναι κακό


