Παράταση έως το τέλος του έτους για τη ρύθμιση των στεγαστικών του ΟΕΚ
Παρατείνεται έως τις 31.12.2015 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από δικαιούχους επιδότησης επιτοκίου από τον πρώην Οργανισμό Εργατικής κατοικίας (ΟΕΚ), ενόψει της επιμήκυνσης των δανείων που οι δικαιούχοι έχουν λάβει από πιστωτικά ιδρύματα.
Παρατείνεται έως τις 31.12.2015 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από δικαιούχους επιδότησης επιτοκίου από τον πρώην Οργανισμό Εργατικής κατοικίας (ΟΕΚ), ενόψει της επιμήκυνσης των δανείων που οι δικαιούχοι έχουν λάβει από πιστωτικά ιδρύματα.
Έτσι, έως το τέλος του 2015, οι 96.000 δανειολήπτες μέσω του πρώην ΟΕΚ θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν σε ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς τις τράπεζες οι οποίες τους έχουν δώσει στεγαστικό δάνειο με επιδότηση επιτοκίου.
Η παράταση της αρχικής διορίας που έληγε στις 30 Απριλίου του 2015, αποφασίστηκε με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης και Εργασίας.
Τα δάνεια που έλαβαν δικαιούχοι από πιστωτικά ιδρύματα με επιδότηση επιτοκίου αποκλειστικά από τον πρώην ΟΕΚ, επιμηκύνονται υπό τον όρο ότι οι δικαιούχοι δεν έχουν υπερβεί κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης τη συμβατική προθεσμία διακοπής, δηλαδή για ληξιπρόθεσμη οφειλή μεγαλύτερη του ισόποσου των έξι μηνιαίων τοκοχρεολυτικών δόσεων.
Ο ΟΑΕΔ (ως καθολικός διάδοχος του πρώην ΟΕΚ), χωρίς να παρεμβάλλεται στη διαπραγμάτευση των οφειλετών με την αντισυμβαλλόμενη τράπεζα αναφορικά με το χρόνο αποπληρωμής του δανείου, θα εξακολουθήσει να καταβάλει την επιδότηση του επιτοκίου, υπό την προϋπόθεση ότι το συνολικά καταβληθησόμενο ποσό επιδότησης δεν θα υπερβεί το ποσό που θα εκτιμηθεί, με βάση το ισχύον, κατά την ημερομηνία κατάρτισης της νέας σύμβασης υλοποίησης της ρύθμισης, επιτόκιο του δανείου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δεκαεπτά αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε θανατηφόρα τρομοκρατική ενέδρα στη Νιγηρία
- Το αεροπλανοφόρο Gerald Ford επέστρεψε στις ΗΠΑ μετά από 11 μήνες
- Κούβα: Οδηγός προστασίας για τους πολίτες σε περίπτωση αμερικανικής επίθεσης
- Ο Μητσοτάκης είπε Ferto, το κοινό είπε… Asto
- ΗΠΑ: Την απέλασαν στην Ονδούρα χωρίς το παιδί της και στην συνέχεια την κατηγορούν για την δολοφονία του
- Νάνσι Σινάτρα: Ο Φρανκ μετέφερε χρήματα για να σταλούν όπλα στο Ισραήλ που χρησιμοποιήθηκαν στη Νάκμπα