Βγήκε από τον αποπληθωρισμό η ευρωζώνη τον Απρίλιο
Ύστερα από τέσσερις μήνες πτώσης των τιμών η ευρωζώνη εξήλθε από τον αποπληθωρισμό τον Απρίλιο. Σύμφωνα με στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας (Eurostat) τον Απρίλιο στα 19 κράτη της ζώνης του ευρώ κατεγράφη μηδενικός ρυθμός αύξησης των τιμών καταναλωτή (0,0%) σε ετήσια βάση. Τα υψηλότερα επίπεδα πληθωρισμού παρατηρήθηκαν στη Μάλτα (+1,4%) και την Αυστρία (+0,9%), ενώ στον αντίποδα οι μεγαλύτερες αποπληθωριστικές πιέσεις καταγράφηκαν σε Ελλάδα (-1,8%) και Κύπρο (-1,7%).
Ύστερα από τέσσερις μήνες πτώσης των τιμών η ευρωζώνη εξήλθε από τον αποπληθωρισμό τον Απρίλιο.
Σύμφωνα με στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας (Eurostat) τον Απρίλιο στα 19 κράτη της ζώνης του ευρώ κατεγράφη μηδενικός ρυθμός αύξησης των τιμών καταναλωτή (0,0%) σε ετήσια βάση.
Τα υψηλότερα επίπεδα πληθωρισμού παρατηρήθηκαν στη Μάλτα (+1,4%) και την Αυστρία (+0,9%), ενώ στον αντίποδα οι μεγαλύτερες αποπληθωριστικές πιέσεις καταγράφηκαν σε Ελλάδα (-1,8%) και Κύπρο (-1,7%).
Σχολιάζοντας τα στοιχεία για τον πληθωρισμό το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας, Κριστιάν Νουαγιέ, δήλωσε σήμερα Τρίτη πως τα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ είχαν θετική επίδραση στις προσδοκίες για τον πληθωρισμό.
«Το Ευρωσύστημα είναι έτοιμο να πάει παραπέρα αν είναι απαραίτητο για να υλοποιήσει την εντολή του για διατήρηση του πληθωρισμού κοντά αλλά χαμηλότερα του 2%», ανέφερε κατά τη διάρκεια συνεδρίου στο Παρίσι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ενα μπόνους για συνεπείς
- Στο Νέο Δελχί η κυβέρνηση Μόντι τα βάζει με την Gen Z της Ινδίας – Πόσο θα αντέξουν χωρίς ίντερνετ;
- «Απολαύστε τη διαδρομή» – Το μήνυμα Μασκ για την επέλαση της ΑΙ
- Amazon: Όχι στη χρήση εικόνων ΑΙ από πωλητές μετά από νόμο της Νέας Υόρκης
- OHE: Εγκρίθηκε η θητεία του επικεφαλής για τα ανθρώπινα δικαιώματα για ακόμα 4 χρόνια – Ποιοί καταψήφισαν
- Ισπανία: Η πυρκαγιά στη Μαδρίτη έχει ξεπεράσει την ικανότητα κατάσβεσής της – Η ΕΕ στέλνει κι άλλες δυνάμεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442