Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φεστιβάλ Αθηνών: 5 παραστάσεις χορού που έρχονται τον Ιούνιο και αξίζει να δούμε

Φεστιβάλ Αθηνών: 5 παραστάσεις χορού που έρχονται τον Ιούνιο και αξίζει να δούμε

Η Συλβί Γκιλέμ διαλέγει τη σκηνή του Ηρωδείου για την τελευταία της υπόκλιση, η Μαγκί Μαρέν έρχεται με 2 πολύ διαφορετικές παραστάσεις το «Βit» υπό των ήχων κρουστών ή ηλεκτονικής μουσικής και τη σόλο περφόρμανς «Singspiele», η Κατρίν Ντιβερές με τις Πενθεσίλειες… που εμπνεύστηκε από τον μύθο των Αμαζόνων και αποπειράται να φωτίσει τις πολλαπλές […]

Η Συλβί Γκιλέμ διαλέγει τη σκηνή του Ηρωδείου για την τελευταία της υπόκλιση, η Μαγκί Μαρέν έρχεται με 2 πολύ διαφορετικές παραστάσεις το «Βit» υπό των ήχων κρουστών ή ηλεκτονικής μουσικής και τη σόλο περφόρμανς «Singspiele», η Κατρίν Ντιβερές με τις Πενθεσίλειες… που εμπνεύστηκε από τον μύθο των Αμαζόνων και αποπειράται να φωτίσει τις πολλαπλές πτυχές της γυναικείας ταυτότητας, η εξπρεσιονιστική χορογραφία της Τάνια Καρβάλιο με το Weaving Chaos και ένα πολυθέαμα που έρχεται από το Βιετνάμ είναι 5 παραστάσεις που γίνονται αφορμή να τις ξεχωρίσουμε.

Τριάντα χρόνια και πλέον μετράει η Μαγκί Μαρέν η οποία συνεχίζει να γοητεύει και να ιντριγκάρει το κοινό της. Η αγαπημένη του φεστιβάλ Γαλλίδα χορογράφος έρχεται στην Πειραιώς 260 με μια ολοκαίνουρια παράσταση στις αποσκευές της το «Βit» που ο τίτλος του παραπέμπει σε ρυθμούς techno. Τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες κάτω από τους ήχους κρουστών ή της ηλεκτρονικής μουσικής θα συνθέσουν εικόνες σκοτεινές, μεγάλης εικαστικής δύναμης, που θυμίζουν πίνακες του Γκόγια ή του Μπος (2, 3 και 4 Ιουνίου)

Eπίσης η χορογράφος υπογράφει και το «Singspiele», μία σόλο περφόρμανς με τον Νταβίντ Μαμπούς καθώς αντλεί -όπως υπαινίσσεται και ο τίτλος- από την ατμόσφαιρα του γερμανικού Lied.
(9 και 10/6, Πειραιώς 260).

100%

Για την τελευταία της υπόκλιση η Συλβί Γκιλέμ διαλέγει τη σκηνή του Ηρωδείου και το ελληνικό κοινό -στο πλαίσιο της διεθνούς περιοδείας της. Η μεγάλη χορέτρια διάλεξε για τον αποχαιρετισμό το «Life in Progress» σε χορογραφίες των Ματς Εκ, Ουίλιαμ Φόρσαϊθ, Άκραμ Καν και Ράσελ Μάλιφαντ (3 και 4/6 – Ηρώδειο).
«Αγάπησα κάθε στιγμή των τελευταίων 39 χρόνων και αγαπώ ακόμη να χορεύω με τον ίδιο τρόπο. Γιατί λοιπόν σταματώ; Πολύ απλά, γιατί θέλω να ολοκληρώσω την καριέρα μου όσο ακόμη είμαι χαρούμενη, κάνοντας αυτό που κάνω με υπερηφάνεια και πάθος…» δήλωνε πριν από μερικούς μήνες στον βρετανικό Τύπο.

100%

Η Γαλλίδα χορογράφος Κατρίν Ντιβερές που μας επισκέπτεται για δεύτερη φορά μετά από πέντε χρόνια (2007) θα παρουσιάσει στην Πειραιώς 260 (13 και 14 Ιουνίου) την τελευταία της δημιουργία, Πενθεσίλειες….που εμπνεύστηκε από τον μύθο των Αμαζόνων στην Πενθεσίλεια του δραματουργού Χάινριχ φον Κλάιστ. Εννιά χορευτές επί σκηνής υποδύονται ρόλους που υπερβαίνουν το στερεοτυπικό δίπολο άνδρας-γυναίκα και ανατρέπουν κοινωνικούς κώδικες και συμβάσεις, θέτοντας το δυσεπίλυτο ερώτημα: «Πώς μπορούμε να εδραιώσουμε την ειρήνη δίχως πριν να έχουμε πολεμήσει γι’ αυτήν;»

100%

Η πορτογαλικής καταγωγής Τάνια Καρβάλιο στο Weaving Chaos με όχημα την Οδύσσεια σε μια σκηνική συνδιαλλαγή αστάθειας, επιμονής και ατέρμονης περιπλάνησης των χαρακτήρων του ομηρικού έπους. Μια ιδιαίτερα εξπρεσιονιστική χορογραφία, με πρωταγωνιστή το πάσχον σώμα. (27 και 28 Ιουνίου, Πειραιώς 260)

100%

Είκοσι βιετναμέζοι καλλιτέχνες –ακροβάτες, ζογκλέρ, χορευτές των πολεμικών τεχνών, χορευτές του δρόμου, αλλά και μουσικοί– συνθέτουν το δυναμικό μιας συλλογικής περιπέτειας, που συγγενεύει αισθητικά με το νέο γαλλικό τσίρκο. Θα τους δούμε στο À Ô Làng Phô που μεταπηδάει από την ήρεμη αγροτική ζωή στο θόρυβο του αστικού τοπίου. (30 Ιουνίου και 1η και 2 Ιουλίου, Πειραιώς 260).

Επιμέλεια: Μαρία Παπουτσή

entertainment.in.gr

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024