Το μεγαλύτερο μέρος των ρυθμίσεων που προτείνονται στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια περιλαμβάνονταν σχεδόν αυτούσιες στο σχέδιο νόμου που προωθήθηκε, μετά από επιμονή του ΠΑΣΟΚ, από την προηγούμενη κυβέρνηση, υπενθυμίζει η Φώφη Γεννηματά, καλώντας την κυβέρνηση να μην χάσει άλλο χρόνο.

Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σημειώνει: «Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν σύσσωμη η κυβερνητική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στηρίζει αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία».

Στην ίδια ανακοίνωση η κ. Γενημματά αναφέρει ακόμα:

«Το ΠΑΣΟΚ πρώτο έθεσε στην πολιτική ατζέντα το θέμα της χορήγησης ιθαγένειας στη δεύτερη γενιά.

» Από τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας ανέδειξε το θέμα και προχώρησε άμεσα, με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, στην ψήφιση του νόμου 3838/10.

» Το μεγαλύτερο μέρος των ρυθμίσεων που προτείνονται σήμερα περιλαμβάνονταν σχεδόν αυτούσιες στο Σ/Ν που προωθήθηκε, μετά από επιμονή του ΠΑΣΟΚ, από την προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ και η κτήση ιθαγένειας με την εγγραφή στο δημοτικό ήταν πρόταση του ΠΑΣΟΚ ώστε να αρθεί το αδιέξοδο που προέκυψε από την απόφαση του ΣτΕ.

» Τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου έχουν υποχρέωση να απομονώσουν όσους έχυσαν το ρατσιστικό τους δηλητήριο κατά την δημόσια διαβούλευση του νόμου 3838/10 αλλά και με την κατάθεση προτάσεων νόμου για την κατάργηση των σχετικών διατάξεων τον Ιούλιο του 2012.

» Ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Η κυβέρνηση οφείλει να δεσμευτεί για την άμεση κατάθεση του νομοσχεδίου στο Κοινοβούλιο.

» Εκεί θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν σύσσωμη η κυβερνητική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στηρίζει αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ