Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σουηδικό «γκέι σόναρ» προ(σ)καλεί τα ναυτάκια της Ρωσίας

Σουηδικό «γκέι σόναρ» προ(σ)καλεί τα ναυτάκια της Ρωσίας

Σόναρ με αντιομοφοβικό κώδικα Μορς δημιούργησε η Σουηδική Ένωση Ειρήνης και Μεσολάβησης, προκειμένου να αντιμετωπίσει εισβολές ρωσικών υποβρυχίων στα ύδατά της, αλλά και να στηλιτεύσει τον ρωσικό νόμο κατά των ομοφυλοφίλων. Παράλληλα η οργάνωση ζητά από την σουηδική κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην αύξηση των στρατιωτικών δαπανών.

Σόναρ με αντιομοφοβικό κώδικα Μορς δημιούργησε η Σουηδική Ένωση Ειρήνης και Μεσολάβησης (Swedish Peace and Arbitration Society), προκειμένου να αντιμετωπίσει εισβολές ρωσικών υποβρυχίων στα ύδατά της αλλά και να στηλιτεύσει τον ρωσικό νόμο κατά των ομοφυλοφίλων.

Τα σήματα Μορς που αποστέλλονται λένε στα ρωσικά «από εδώ, αν είστε γκέι», ενώ στο βίντεο της Ένωσης που απεικονίζει την σουηδική ενέργεια αναφέρεται «καλώς ήρθατε στην Σουηδία. Γκέι από το 1944», καθώς τότε αποποινικοποιήθηκε η ομοφυλοφιλία στη χώρα.

Η Ρωσία παρόλο αποποινικοποίησε την ομοφυλοφιλία το 1993, διατηρεί ισχυρό ρεύμα ενάντια στους ομοφυλόφιλους, ειδικότερα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου που απαγορεύει την ενημέρωση ανηλίκων για την ομοφυλοφιλία.

Η δράση της σουηδικής οργάνωσης στέλνει μήνυμα και στο εσωτερικό της χώρας καθώς η Σουηδία πρόσφατα ανακοίνωσε την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών, ως απάντηση στις επιθετικές τάσεις του ρωσικού στρατού, παρόλο που τα τελευταία χρόνια μειώνονται οι εν λόγω κρατικές δαπάνες.

Η οργάνωση προτρέπει την σουηδική κυβέρνηση να αντισταθεί εκκλήσεις για αύξηση του στρατιωτικού εξοπλισμού λέγοντας ότι «η αγάπη και η ειρήνη πέρα από τα όρια είναι πιο σημαντική από ποτέ».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024