Στήριξη για τα εργασιακά στον ILO αναζητά η κυβέρνηση
Συνάντηση με τον γενικό διευθυντή του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO) Γκι Ράιντερ στη Γενεύη θα έχει την Παρασκευή ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνος Σκουρλέτης. Στη συνάντηση θα συζητηθούν ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και οι πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Εργασίας με τις οποίες επανέρχεται ο θεσμός των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Συνάντηση με τον γενικό διευθυντή του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO) Γκι Ράιντερ στη Γενεύη θα έχει την Παρασκευή ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνος Σκουρλέτης.
Στη συνάντηση θα συζητηθούν ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και οι πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Εργασίας με τις οποίες επανέρχεται ο θεσμός των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Σημειώνεται πως ως προς τα εργασιακά, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δανειστές θα ήταν διατεθειμένοι να δεχθούν να μπουν στο ράφι οι ομαδικές απολύσεις και τα θέματα των απεργιών και των λοκάουτ, όμως δεν θα δεχθούν το ξήλωμα των ρυθμίσεων για συλλογικές διαπραγματεύσεις και συμβάσεις, με βάση το νομοσχέδιο Σκουρλέτη, το οποίο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.
Στη βάση αυτή ο υπουργός Εργασίας θα επιδιώξει τη στήριξη του ILO ώστε να επανέλθουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις με «εγγυητή» το Διεθνές Γραφείο Εργασίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΣΟΚ: Ορατές και αόρατες κόντρες για τα ψηφοδέλτια, η νέα «φρουρά» στελεχών και οι προκριματικές του Δούκα
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
- Μιλέι: Θέλει να ιδρύσει συμμαχία για να καταπολεμήσει τον «καρκίνο του σοσιαλισμού»
- Νέες ταινίες: Ζόμπι, ανακόντα, φόνοι
- Πρέβεζα: Αγωνία για τον 16χρονο που τραυματίστηκε με καραμπίνα – Έπεσε και εκπυρσοκρότησε το όπλο
- Στα χέρια του… Αταμάν ο Μαλακάι Φλιν που ενδιέφερε τον Ολυμπιακό

