Η FIFA στέλνει παρατηρητές στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών για κρούσματα ρατσισμού
Τα ρατσιστικά κρούσματα στα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Ρωσίας κάθε άλλο παρά ως σπάνια και μεμονωμένα περιστατικά μπορούν να χαρακτηριστούν, γι' αυτό η FIFA λαμβάνει από τώρα μέτρα ενόψει της διοργάνωσης του Μουντιάλ το 2018.
Τα ρατσιστικά κρούσματα στα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Ρωσίας κάθε άλλο παρά ως σπάνια και μεμονωμένα περιστατικά μπορούν να χαρακτηριστούν, γι’ αυτό η FIFA λαμβάνει από τώρα μέτρα ενόψει της διοργάνωσης του Μουντιάλ το 2018.
Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία θα αποστείλει παρατηρητές στις αναμετρήσεις του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών το 2017, με ειδική αποστολή να καταγράψουν τυχούσες έκνομες συμπεριφορές, οι οποίες άπτονται φυλετικών διακρίσεων.
Εκτός τούτου, οι παρατηρητές της FIFA θα απασχοληθούν και κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018, διοργάνωση που, όπως και η προαναφερόμενη, θα φιλοξενηθεί από τη Ρωσία.
Το δίκτυο εναντίον των διακρίσεων FARE θα αποφασίσει, με βάση την αξιολόγηση κινδύνου, ποιες από τις συναντήσεις χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. Σύμφωνα με μια έκθεση του ίδιου δικτύου, μόνο κατά τις τελευταίες δύο αγωνιστικές περιόδους καταγράφηκαν περισσότερα από 200 περιστατικά ρατσισμού στο ρωσικό ποδόσφαιρο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΕΛΑΣ: Στήριξη στους εργαζόμενους του ΣΕΦ – «Ο αθλητισμός είναι δημόσιο αγαθό, όχι εμπόρευμα»
- Πάκσι – Παναθηναϊκός 1-2: Πήραν… αέρα πρόκρισης οι «πράσινοι» αν και πιέστηκαν στο τέλος
- Συναγερμός στο νοσοκομείο Καστοριάς για συρροή κρουσμάτων σαλμονέλας
- Λίσι: «Ήταν μια μεγάλη ομαδική προσπάθεια»
- Φωτιά σε δασική έκταση στο Λιβάδι Θεσσαλονίκης
- Πάκσι – Παναθηναϊκός: Ο Αντίνο κάνει το 2-0 για το «τριφύλλι», μείωσαν οι γηπεδουχοι σε 1-2 (vid)
