Οι Γουόριορς απάντησαν στους επικριτές τους και μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση νίκησαν εύκολα τους Γκρίζλις στο Μέμφις με 101-84 και ισοφάρισαν σε 2-2 τη σειρά των ημιτελικών της Δύσης. Ο Στεφ Κάρι ήταν εντυπωσιακός και είχε 33 πόντους, 8 ριμπάουντ, ενώ ο Ντρέιμοντ Γκριν και ο Κλέι Τόμπσον πρόσθεσαν 16 και 15 πόντους αντίστοιχα.

Από την άλλη πλευρά ο Ζακ Ράντολφ έμεινε στους 12 μόνο πόντους. Ο Κώστας Κουφός χρησιμοποιήθηκε μόλις για 5:25 λεπτά συμμετοχής έχοντας 2 πόντους (1/3 δίποντα) και 2 ριμπάουντ, ενώ ο Νικ Καλάθης σε τρία λεπτά είχε 2 ασίστ και 1 ριμπάουντ χωρίς να κάνει σουτ.

Στο μεταξύ, οι Χοκς πήραν πίσω το πλεονέκτημα έδρας, αφού νίκησαν με 106-101 στην Ουάσινγκτον και ισοφάρισαν σε 2-2 τη σειρά των ημιτελικών της Ανατολής. Ο Τζεφ Τιγκ, ο Πολ Μίλσαπ και ο Αλ Χόρφορντ με 26, 19 και 18 πόντους αντίστοιχα ήταν οι καλύτεροι για τους νικητές. Συνοπτικά σε αγώνες για τα ημιτελικά των πλέι οφ στο NBA, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

Ημιτελικά ανατολικής περιφέρειας

Ουάσινγκτον-Ατλάντα 101-106
*Οι δύο ομάδες είναι ισόπαλες 2-2 στη σειρά

Ημιτελικά δυτικής περιφέρειας

Μέμφις-Γκόλντεν Στέιτ 84-101
*Οι δύο ομάδες είναι ισόπαλες 2-2 στη σειρά

Η πρόκριση κρίνεται στις τέσσερις νίκες και η σειρά των αγώνων αρχίζει με δύο αναμετρήσεις στην έδρα της ομάδας που ήταν υψηλότερα στην κατάταξη της κανονικής περιόδου. Ακολουθούν δύο αγώνες στο γήπεδο της άλλης ομάδας κι εφ΄όσον δεν έχει κριθεί η πρόκριση, η σειρά μεταφέρεται εναλλάξ στις έδρες των δύο αντιπάλων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ