Σεμινάριο Καρδιοαγγειακής Φυσικοθεραπείας και Αποκατάστασης στον «Ευαγγελισμό»
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (Π.Σ.Φ.) και το Τμήμα Καρδιοαγγειακής και Αναπνευστικής Φυσικοθεραπείας και Αποκατάστασης (Τ.Κ.Α.Φ.Α.), διοργανώνουν το 2ο Σεμινάριο Καρδιοαγγειακής Φυσικοθεραπείας και Αποκατάστασης με θέμα «Φυσικοθεραπευτική Αποκατάσταση Ασθενών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Νέες Τάσεις και Δυναμική», το Σάββατο 23 Μαΐου στο «ΔΩΜΑ» του Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός» στην Αθήνα.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (Π.Σ.Φ.) και το Τμήμα Καρδιοαγγειακής και Αναπνευστικής Φυσικοθεραπείας και Αποκατάστασης (Τ.Κ.Α.Φ.Α.), διοργανώνουν το 2ο Σεμινάριο Καρδιοαγγειακής Φυσικοθεραπείας και Αποκατάστασης με θέμα «Φυσικοθεραπευτική Αποκατάσταση Ασθενών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Νέες Τάσεις και Δυναμική», το Σάββατο 23 Μαΐου στο «ΔΩΜΑ» του Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός» στην Αθήνα.
Σκοπός του Σεμιναρίου είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση στη Φυσικοθεραπευτική Αξιολόγηση και Αποκατάσταση Ασθενών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας με νέες φυσικοθεραπευτικές μεθόδους.
Το Σεμινάριο απευθύνεται εκτός από Φυσικοθεραπευτές, σε Ιατρούς-Εντατικολόγους και γενικά στους επιστήμονες εκείνους που ασχολούνται με την αποκατάσταση βαρέως πασχόντων ασθενών, όπως Νοσηλευτές, Εργοθεραπευτές, Λογοθεραπευτές, Διατροφολόγους και Ψυχολόγους.
Το Σεμινάριο μοριοδοτείται με μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης που αναγνωρίζονται από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και το EACCME-UEMS.
Στο πλαίσιο του Σεμιναρίου, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, Γεώργιος Μπάκας επισημαίνει ότι «πλήθος επιστημονικών μελετών αποδεικνύουν ότι η αποκατάσταση βαρέως πασχόντων ασθενών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ μέσω της φυσικοθεραπείας, αποτελεί το κλειδί για τη βελτίωση των ζωτικών λειτουργιών των ασθενών, τη μείωση της νοσηρότητας αλλά και της θνησιμότητας.»
Από την πλευρά της η Άννα Χρηστάκου, συντονίστρια της Κατεύθυνσης της Φυσικοθεραπείας στη ΜΕΘ του Τ.Κ.Α.Φ.Α. (Ταμίας Τ.Κ.Α.Φ.Α.) εξηγεί ότι «η φυσικοθεραπευτική αξιολόγηση και αποκατάσταση των ασθενών που νοσηλεύονται σε Μ.Ε.Θ., συμβάλλουν στη μείωση του χρόνου παραμονής του ασθενούς στο μηχανικό αερισμό και τη Μ.Ε.Θ., στη βελτίωση της καρδιαγγειακής και αναπνευστικής λειτουργίας, στην αύξηση της μυϊκής δύναμης, αντοχής, ισορροπίας και λειτουργικότητας, με απώτερο στόχο στην βελτίωση της ποιότητας ζωής κατά την παραμονή και έξοδο από τη Μ.Ε.Θ.»
health.in.gr
- Ελληνική οικονομία: Η επόμενη «μάχη» μετά το δημόσιο χρέος
- Γιατί ο Μέσι είναι νοκ άουτ απο το All Star game του MLS
- Βόλος: Νεκρός εντοπίστηκε 65χρονος έπειτα από φωτιά στο σπίτι του
- Μότσαρτ: Ο σπεκουλαδόρος δούκας, η απλήρωτη αμοιβή και το χειρόγραφο που βρέθηκε 248 χρόνια αργότερα
- Λαμία: Μητέρα κρατούσε αγκαλιά το νεκρό παιδί της για πάνω από ένα 24ωρο
- Ασπίδα του προέδρου της Αργεντινής στην εθνική ομάδα
- Πυρκαγιές σε Γαλλία και Ισπανία: Πάνω από 300.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν τις εστίες τους – Ανησυχία στην ΕΕ
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής και το «θαύμα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442