FAZ: «Σημαντικές προσεγγίσεις» στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας και πιστωτών
Ο πρόεδρος της Κομισιόν εμφανίζεται, σύμφωνα με την γερμανική κυριακάτικη εφημερίδα FAZ, αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Αθήνα βλέποντας «το ποτήρι μισογεμάτο» ενώ η εφημερίδα μιλά για «σημαντικές προσεγγίσεις» μετά την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup την Παρασκευή.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν εμφανίζεται, σύμφωνα με την γερμανική κυριακάτικη εφημερίδα FAZ, αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Αθήνα βλέποντας «το ποτήρι μισογεμάτο» ενώ η εφημερίδα μιλά για «σημαντικές προσεγγίσεις» μετά την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup την Παρασκευή.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται από στελέχη που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη, έγιναν «σημαντικές προσεγγίσεις» σε πολλά ζητήματα, αν και ακόμη δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για πλήρη υπέρβαση των εμποδίων.
Όπως επεσήμανε η ίδια πηγή στην Frankfurter Allgemeine, ο Γιούνκερ σε εσωτερικό έγγραφο επεσήμανε ότι πλέον βλέπει «το ποτήρι μισογεμάτο».
Ο πρόεδρος της Κομισιόν συνομίλησε την προηγούμενη εβδομάδα τρεις φορές με την Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 17 δισεκ. ευρώ, ενώ προτίθεται να υιοθετήσει ενιαίο ΦΠΑ με τον μειωμένο να παραμένει μόνο για κάποια προϊόντα.
Παράλληλα η FAS σημειώνει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός στην επικοινωνία του με τον Γιούνκερ εμφανίστηκε πρόθυμος να υποχωρήσει σε ό,τι αφορά την παροχή 13ης σύνταξης για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν λιγότερα από 700 ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πέραμα: Εκσκαφέας έπεσε στο πόδι 62χρονου εργάτη και τον τραυμάτισε σοβαρά
- Μητσοτάκης: Μέτρα «ασπιρίνες» για την ακρίβεια και τους δανειολήπτες – Υπεύθυνη η «παγκόσμια οικονομική κρίση» για τον πρωθυπουργό
- H συνάντηση του Σπανούλη με τον Μάικ Τζέιμς στην Αθήνα
- Χαλκίδα: Θύμα άγριου ξυλοδαρμού 70χρονη από την κόρη της και τον σύντροφό της
- Θλίψη στον ΠΑΟΚ: Πέθανε ο αδελφός του Ιβάν Σαββίδη, Παύλος
- Τραμπ: Η εκεχειρία θα παραταθεί έως πέντε μέρες, λέει το Axios – Με τις βαλίτσες στο χέρι ο Βανς τελικά έμεινε σπίτι
