Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υεμένη: Στόχος βομβαρδισμών το διεθνές αεροδρόμιο στη Σαναά

Υεμένη: Στόχος βομβαρδισμών το διεθνές αεροδρόμιο στη Σαναά

Το διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Υεμένης, Σαναά, το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο των σιιτών ανταρτών Χούτι, βομβάρδισαν το Σάββατο αεροσκάφη του αραβικού συνασπισμού, λίγες ώρες αφού η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας είχε ανακοινώσει την επαναλειτουργία του προκειμένου να φτάσει στη χώρα ανθρωπιστική βοήθεια.

Το διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Υεμένης, Σαναά, το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο των σιιτών ανταρτών Χούτι, βομβάρδισαν το Σάββατο αεροσκάφη του αραβικού συνασπισμού, που επιχειρεί υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι δύο ρουκέτες έπληξαν τον αεροδιάδρομο, μία ημέρα αφού το Ριάντ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε κατάπαυση του πυρός για πέντε ημέρες, αρχής γενομένης από την Τρίτη 12 Μαΐου, με την προϋπόθεση ότι οι Χούτι και οι σύμμαχοί τους δεσμευθούν να σεβαστούν την εκεχειρία.

Μέχρι στιγμής οι Χούτι δεν έχουν ανακοινώσει τις προθέσεις τους.

Την Παρασκευή η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Υεμένης ανακοίνωσε ότι το αεροδρόμιο θα λειτουργούσε για μερικές ώρες ώστε να μπορέσει να φτάσει στη χώρα διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια.

Το Σάββατο ο αραβικός συνασπισμός βομβάρδισε βόρειες επαρχίες της Υεμένης. Σύμφωνα με τους Χούτι, περισσότερες από 100 αεροπορικές επιδρομές είχαν στόχο τις επαρχίες Σαάντα και Χάτζα.

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας είχαν απευθύνει προειδοποίηση προς όλους τους αμάχους να εγκαταλείψουν την επαρχία Σαάντα, προαναγγέλλοντας σκληρά αντίποινα εναντίον των Χούτι, που πριν λίγες ημέρες βομβάρδισαν σαουδαραβικές πόλεις κοντά στα σύνορα των δύο κρατών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024