Σεβίλλη: Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους, νεκροί τέσσερις επιβαίνοντες
Στρατιωτικό αεροσκάφος τύπου Airbus A44M συνετρίβη το Σάββατο πολύ κοντά στο αεροδρόμιο της Σεβίλλης, στη νότια Ισπανία. Την είδηση επιβεβαίωσε ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι ανακοινώνοντας πως όλα μέλη του πληρώματος έχασαν τη ζωή τους. Επτά άτομα επέβαιναν στο αεροσκάφος και τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ δύο είναι σοβαρά τραυματισμένοι.
Στρατιωτικό αεροσκάφος τύπου Airbus A44M συνετρίβη το Σάββατο σε περιοχή πολύ κοντά στο αεροδρόμιο της Σεβίλλης, στη νότια Ισπανία.
Την είδηση επιβεβαίωσε ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, λέγοντας ότι πιθανότατα όλοι είναι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί.{{{ map }}}
Αργότερα, όμως, οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών της Ισπανίας ανακοίνωσαν ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν επτά άτομα, όλα ισπανοί πολίτες, εργαζόμενοι στην Spanish Airbus.
Επτά άτομα επέβαιναν στο αεροσκάφος και σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ δύο είναι σοβαρά τραυματισμένοι.
Νωρίτερα, η εφημερίδα El Pais είχε γράψει στην ηλεκτρονική της έκδοση πως στο αεροσκάφος επέβαιναν οκτώ ώς δέκα άνθρωποι.
Στην ιστοσελίδα της εφημερίδας έχει αναρτηθεί βίντεο που δείχνει μαύρο καπνό να αναδύεται από τα συντρίμμια του αεροσκάφους.
Το δυστύχημα σημειώθηκε στη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης και πληροφορίες αναφέρουν ότι η συντριβή οφείλεται σε μηχανική βλάβη που παρατηρήθηκε λίγο μετά την απογείωσή του. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροπλάνο χτύπησε μια γραμμή ηλεκτρικού ρεύματος την ώρα που οι πιλότοι προσπαθούσαν να πραγματοποιήσουν αναγκαστική προσγείωση.
Ο Μαριάνο Ραχόι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, λέγοντας ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να στηρίξει τις οικογένειες όλων των επιβαινόντων.
Η Airbus ανακοίνωσε ότι το συγκεκριμένο αεροπλάνο επρόκειτο να πουληθεί στην Τουρκία, ενώ και η Ισπανία έχει παραγγείλει 27 αεροσκάφη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σισμανόγλειο: Στον εισαγγελέα ο 76χρονος που προκάλεσε τη φωτιά στο νοσοκομείο
- Τοξικότητα κυβερνητικής κοπής
- Diamond League: Τεντόγλου και Τζένγκο δοκιμάζονται στο Μονακό
- Σφυροκόπημα Ανδρουλάκη: Ακρίβεια παντού, οι πολίτες δεν χρειάζονται τη συμπόνοια σας αλλά λύσεις – Στο βήμα ο Μητσοτάκης
- Ελάτε να μου μιλήσετε, δεν δαγκώνω: Ο Μπιλ Γουόρντ των Black Sabbath μιλά για τις μέρες του σε αναπηρικό αμαξίδιο
- Θεσσαλονίκη: Πτήση προς Σαράγεβο επέστρεψε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» λόγω επιθετικού επιβάτη
- «Τον βάλαμε σε τζετ και κάναμε κύκλους για να μην μας δουν» – Πώς η Λίβερπουλ του Κλοπ πήγε να πάρει τον Εμπαπέ
- Hurriyet: Πουλήθηκαν οι S-400 σε άλλη χώρα του Κόλπου – Εντός της ημέρας οι ανακοινώσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442