Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόρειος Κορέα: Επιτυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου

Βόρειος Κορέα: Επιτυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου

Την επιτυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση από υποβρύχιο ενός νέου βαλλιστικού πυραύλου, τον οποίο η ηγεσία της Βορείου Κορέας θεωρεί «στρατηγικό όπλο παγκοσμίου επιπέδου», ανακοίνωσε το Σάββατο η Πιονγιάνγκ. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, την εντολή εκτόξευσης έδωσε ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ-Ουν, ο οποίος και παρακολούθησε την πορεία της δοκιμής.

Την επιτυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση από υποβρύχιο ενός νέου βαλλιστικού πυραύλου, τον οποίο η ηγεσία της Βορείου Κορέας θεωρεί «στρατηγικό όπλο παγκοσμίου επιπέδου», ανακοίνωσε το Σάββατο η Πιονγιάνγκ.

«Διεξήχθη δοκιμαστική εκτόξευση ενός ισχυρού στρατηγικού πυραύλου από υποβρύχιο» μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ο συγκεκριμένος βαλλιστικός πύραυλος σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε κατόπιν «προσωπικής πρωτοβουλίας του ανώτατου διοικητή του Κορεατικού Λαϊκού Στρατού Κιμ Γιονγκ-Ουν» πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τοKCNA, την εντολή εκτόξευσης έδωσε ο ηγέτης της χώρας, ο οποίος και παρακολούθησε την πορεία της δοκιμής.

Το πρακτορείο ανέφερε πως ο πύραυλος πληροί τα πλέον σύγχρονα στρατιωτικά και τεχνολογικά πρότυπα και χαρακτήρισε τη δοκιμή του «επιτυχημένη», εξισώνοντάς την με την πρόσφατη εκτόξευση δορυφόρου.

«Η απόκτηση της τεχνολογίας (…) επιτρέπει στον ΚΛΣ (σ.σ. τον βορειοκορεατικό στρατό) να κατέχει ένα στρατηγικό όπλο παγκόσμιου επιπέδου, ικανό να πλήξει και να εξολοθρεύσει σε οποιαδήποτε ύδατα τις εχθρικές δυνάμεις οι οποίες καταπατούν την εθνική κυριαρχία και την αξιοπρέπεια (της ΛΔ Κορέας) και να διεξάγει υποβρυχιακές επιχειρήσεις» ανέφερε ακόμη το KCNA.

Η δοκιμή ακολούθησε την απόρριψη από την Πιονγιάνγκ των έντονων επικρίσεων από τις ΗΠΑ, που κατηγορούν τη χώρα ότι αναπτύσσει πρόγραμμα κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων υπό το προκάλυμμα της διαστημικής έρευνας, αλλά και την υπόσχεσή της ότι θα στείλει περισσότερους δορυφόρους σε τροχιά, παραβιάζοντας ισχύουσες κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών.

Αν και ελάχιστες αμφιβολίες υπάρχουν για την ύπαρξη ενός ενεργού προγράμματος ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων στη Βόρειο Κορέα, οι ειδικοί εμφανίζονται διχασμένοι όσον αφορά στο μέγεθος της προόδου που έχει επιτευχθεί στην πραγματικότητα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Ολυμπιακός: Μια φωτόλουστη χρονιά!

Το μότο των ιθυνόντων είναι «δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024