Στο πλευρό της ομοσπονδίας οι παίκτες των Ρεάλ και Μπαρτσελόνα
Το "βαρύ πυροβολικό" του ισπανικού ποδοσφαίρου, πήρε θέση υπέρ της ομοσπονδίας και της διαφαινόμενης διακοπής των εθνικών πρωταθλημάτων. Οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα στάθηκαν στο πλευρό του προέδρου της Ενωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών, Λουϊς Ρουμπιάλες, που κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ζήτησε «... διαφορετική κατανομή των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη κατηγορία».
Το “βαρύ πυροβολικό” του ισπανικού ποδοσφαίρου, πήρε θέση υπέρ της ομοσπονδίας και της διαφαινόμενης διακοπής των εθνικών πρωταθλημάτων.
Οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα στάθηκαν στο πλευρό του προέδρου της Ενωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών, Λουϊς Ρουμπιάλες, που κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ζήτησε «… διαφορετική κατανομή των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη κατηγορία».
Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν ο Ικερ Κασίγιας, ο Σέρχιο Ράμος, ο Ζεράρ Πικέ, ο Αντρές Ινιέστα και ο Τσάβι, συμπαίκτες στην καλύτερη εθνική ομάδα του 21ου αιώνα, την Ισπανία.
Το μείζον θέμα που έχει προκύψει, αφορά το νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο τα τεράστια έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα θα μοιράζονται πιο δίκαια ανάμεσα σε όλους τους συλλόγους. Εως τώρα, ομάδες όπως η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα έπαιρναν τη μερίδα του λέοντος.
Η Λίγκα υποστηρίζει την κυβερνητική απόφαση και έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με την Ομοσπονδία, που θεωρεί το νομοσχέδιο ως παρέμβαση στο αυτοδιοίκητό της.
«Η απόφαση της ομοσπονδίας (για διακοπή της Πριμέρα Ντιβιζιόν) είναι εντελώς αυθαίρετη και όποιος την εφαρμόσει αντιμετωπίζει πειθαρχικές κυρώσεις» προειδοποίησε η Λίγκα.
Το “lock out” έχει προγραμματιστεί για τις 16 Μαϊου και -αν ισχύσει- θα επηρεάσει τις δύο τελευταίες αγωνιστικές της Πριμέρα Ντιβιζιόν και τον τελικό κυπέλλου (30/5).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιράν: Επιπλέον μαχητικά αεροσκάφη αναπτύσσουν οι ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, αλλά «δεν έχουμε» αρκετά πυρομαχικά
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 5.208 νεκροί από τον διπλό σεισμό, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό
- Στενά του Ορμούζ: Πλοίο έχει τυλιχτεί στις φλόγες
- Ιράν: Αλμα στην τιμή του πετρελαίου μετά την έναρξη του 9ου κύματος των επιθέσεων από τις ΗΠΑ
- Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ επιτίθενται για 9η συναπτή νύχτα στο Ιράν, που απαντά με πλήγματα σε χώρες της περιοχής
- Το deal ΗΠΑ – ΕΕ έναν χρόνο μετά – Πόσο (δεν) τηρήθηκε

